• Romania
  • English

Spotlight 2018 – Bucharest International Light Festival a început!

13 Aprilie 2018

Spotlight 2018 – Bucharest International Light Festival a început!

Spotlight 2018 – Bucharest International Light Festival a început! Calea Victoriei devine o expoziție itinerantă în aer liber, în perioada 12-15 aprilie, cu ocazia celei de-a patra ediții Spotlight 2018 – Bucharest International Light Festival, când harta instalațiilor de lumină va fi extinsă cu noi locații din Capitală.

    Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în perioada 12 – 15 aprilie, între orele 20,00 – 23,00, se va restricţiona traficul rutier pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Str. C.A. Rosetti şi Bd. Regina Elisabeta, precum şi pe segmentul cuprins între Bd. Regina Elisabeta şi Splaiul Independenţei.

    Pe Bd. Regina Elisabeta traficul se va desfăşura în condiţii normale, a anunţat Brigada Rutieră.

    Pe durata restricţiilor, însă, se va asigura o bandă de urgenţă pentru accesul auto la instituţiile din zona afectată.

    Vezi aici care sunt rutele ocolitoare și ce trasee RATB vor fi modificate!

    Anul acesta, pe lângă traseul deja consacrat – Calea Victoriei între Biblioteca Centrală Universitară și Splaiul Independenței – clădiri emblematice din București precum Arcul de Triumf, Ateneul Român sau Palatul Știrbei vor face parte în premieră din programul celei de-a patra ediții Spotlight, organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB.

    Un alt element de noutate este concursul internațional de video mapping pe fațada Palatului CEC (Case de Economii și Consemnațiuni).

    Cu o temă inspirată de celebrarea Centenarului, ediția Spotlight din acest an este intitulată United We Shine și aduce la București 27 de instalații, proiecții și sesiuni de video mapping din Franța, Australia, Israel, Germania, China, Rusia, Italia, Spania și România.

    La fel ca în anii anteriori, locația centrală a festivalului Spotlight este Calea Victoriei, care va găzdui cele mai multe evenimente ale ediției, dintre care amintim doar câteva: instalații interactive la Muzeul Național de Istorie, sesiuni de video mapping pe fațada Hotelului Novotel, a Palatului Loteriei sau pe fațada Clădirii Rosenthaler.

    În toate zilele de festival, Calea Victoriei devine pietonală între Biblioteca Centrală Universitară și Splaiul Independenței, între orele 20:30 și 23:00.

    Pentru prima dată la Spotlight, lucrări de artă impresionante vor fi proiectate pe fațadele următoarelor clădiri: Muzeul Antipa, Palatul Știrbei, Arcul de Triumf, Teatrul Odeon, clădirea Ministerului Afacerilor Interne și Ateneul Român.

    Primăria Municipiului București (PMB) și Teatrul Național București (TNB) devin locațiile unor sesiuni de video mapping spectaculoase.

    În premieră, Piața Universității găzduiește între 12 și 15 aprilie o instalație de lumină și sunet din Israel, iar Direcția Generală de Poliție a Municipiului București devine locația unei instalații interactive din România.

    În exclusivitate pentru ediția cu numărul 4 a Spotlight, șase artiști internaționali transformă Palatul CEC prin proiecții de video mapping selectate în urma open call-ului Spotlight.

    Cele șase lucrări finaliste vor fi proiectate pe toată durata festivalului pe fațada Palatului CEC, urmând ca marele câștigător Spotlight 2018 să fie ales de public, prin vot online, din proiectele finaliste.

    Pentru deschiderea ediției Spotlight din acest an, una dintre cele mai căutate trupe high-tech de dans și lumini ale momentului, Light Balance din Ucraina aduce la București un spectacol care a făcut senzație în Marea Britanie, Germania, Coreea de Sud, Arabia Saudită și China.

    Spectacolul de deschidere a celei de-a patra ediții a festivalului internațional de lumină din București are loc în Piața George Enescu, joi, 12 aprilie, începând cu ora 20.30.

    Show-ul Light Balance de dans și lumini este precedat de reprezentația de muzică live, coregrafie și light design dată de artiștii britanici de la Spark.

    Programul Spotlight începe, în fiecare zi de festival, de la ora 20.30 și se încheie la ora 23.00.

    Detalii despre program și instalațiile participante la Spotlight 2018 sunt disponibile pe arcub.ro și spotlightfestival.ro.

Trimite pe: Yahoo
Începe luna septembrie cu o plimbare La pas pe Calea Victoriei! Maraton cultural de Zilele Bucureștiului,  în Piața Constituției din Capitală! Festivalul Ambasadelor 2018 @ ARCUB și Parcul Titan | 3-9 septembrie Balkanik Festival 8 DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER