ROTTING CHRIST a luat fiinta in 1987 si a facut pasul decisiv spre scena de metal extrem in 1993. Momentul a coincis cu lansarea albumului “Thy Mighty Contract”. Black metalul elen impus de ROTTING CHRIST odata cu lansarea acestui produs a devenit un standard de referinta pe piata europeana si mondiala, iar “Thy Mighty Contract” si-a castigat un loc in galeria materialelor ce sintetizeaza esenta black-ului clasic.

 

In decursul unei cariere de peste 25 de ani ROTTING CHRIST a evoluat mereu sub aspect stilistic si a lansat 11 albume full length, caracterizate de o mare diversitate a formelor de exprimare muzicala, dar fidele radacinilor ideatice ale formatiei.   

 

Albumul „Theogonia”, lansat in 2007, este un reper in existenta trupei, deoarece marcheaza tranzitia formatiei spre zona blackului atmosferic.

Anul 2010 a insemnat lansarea albumului „Aeolia” – un album conceptual epic, inspirat de mostenirea culturala greaca si particularizat de colaborarea, inedita, cu un cor feminin al carui repertoriu este compus din cantece de jale.

Iar anul 2013 a adus fanilor formatiei un nou motiv de bucurie: lansarea albumului “Kata ton Daimona Eaytoy”, un material multicultural, ce inglobeaza incursiuni sonore inspirate de civilizatia incasa, de cea maiasa, de cultura popoarelor slave si, nu in ultimul rand in mitologia elena.

 

Albumul include un cover remarcabil dupa piesa „Cine iubeste si lasa” si este o incursiune in lumea fascinanta a civilizatiilor antice si a aspectelor oculte ce izvorasc din latura intunecata a fiecareia dintre ele.

 

 

 

De o astfel de incursiune vor avea parte si cei care vor ajunge la Rockstadt Extreme Fest 2014, cand ROTTING CHRIST va invoca demonii cu un recital black metal arhaic si intunecat, invaluit intr-o atmosfera oculta si mistica.

 

Rockstadt Extreme Fest,  singurul festival de metal extrem din Romania, isi continua parcursul cu editia din 2014. Aceasta va avea loc in perioada 14 – 16 august la Rasnov. Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 sunt deja in vanzare, la urmatoarele categorii de pret:

 

 

9 septembrie 2013 – 31 decembrie 2013: 100 lei

1 ianuarie 2014 – 13  iulie 2014: 130 lei

14 iulie – 16 august 2014: 150 lei

 

Categoria VIP Backstage – 250 lei – acces backstage, poze cu artistii, abonament pentru editia din 2015 + tricoul festivalului.

 

 

KATATONIA (Suedia), una dintre cele mai apreciate trupe de pe firmamentul metalului extrem modern, este prima confirmare pentru cea de a doua editie Rockstadt Extreme Fest.

 

Biletele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 se gasesc in reteaua BILETOO. Punctele de vanzare se afla la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Cinema Patria, Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor. Cei ce doresc sa comande online, o pot face de pe: Biletoo.ro, BLT.ro, MyTicket.ro, IaBilet.ro, Metalhead.ro/bilete si Eventim.ro.

 

 

 

About Post Author

Lasă un răspuns