• Romania
  • English

Radiohead a concertat la Tel Aviv, ignorând apelurile la boicot

20 Iulie 2017

Radiohead a concertat la Tel Aviv, ignorând apelurile la boicot

 

    Trupa rock britanică Radiohead a concertat miercuri în fața a zeci de mii de fani la Tel Aviv, ignorând apelurile de a-și anula concertul, în contextul unei campaniei internaționale de boicot, pentru a denunța ocupația de către Israel a teritoriilor palestiniene, relatează AFP.

    Artiștii nu a făcut nici o aluzie la conflictul israeliano-palestinian în timpul concertului de peste două ore desfășurat la Park Hayarkon în prezența a 47.000 de spectatori.

    În ceea ce privește controversa creată de acest concert, solistul Thom Yorke le-a spus fanilor înainte de interpretarea ultimei melodii "Karma Police": "S-a vorbit mult despre asta, dar în cele din urmă am făcut muzică".

    De altfel, într-un mesaj postat pe Twitter săptămâna trecută, liderul trupei a subliniat că a concerta într-o țară nu înseamnă și a susține guvernul respectiv.

    "Am cântat în Israel de peste 20 de ani, cu guverne succesive unele mai liberale decât altele. Ca și în America.

    Nu-l susținem pe premierul Netanyahu și nici pe Donald Trump, dar vom continua să concertăm în SUA", a spus el.

    "Muzica este menită să dărâme zidurile, nu să le înalțe", a adăugat Thom Yorke.

    În ultimii ani, numeroși artiști au participat la o campanie de boicot, ca urmare a ocupației teritoriilor palestiniene de către Israel de peste 50 de ani, însă concertul Radiohead a atras în mod deosebit atenția, având în vedere că trupa a luat poziție în numeroase chestiuni politice, mai ales în favoarea mediului.

    Dincolo de aceste poziții, Radiohead rămâne unul din grupurile lăudate de critici pentru a fi extins frontierele rockului după anii '90.

 


Trimite pe: Yahoo
Începe luna septembrie cu o plimbare La pas pe Calea Victoriei! Maraton cultural de Zilele Bucureștiului,  în Piața Constituției din Capitală! Festivalul Ambasadelor 2018 @ ARCUB și Parcul Titan | 3-9 septembrie Balkanik Festival 8 DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER