Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, găzduiește în perioada 1 – 15 noiembrie 2016, în Galeria creart din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, expoziția “Tribute to Nature” semnată de Alexandru Potecă.

    Vernisajul expoziției are loc marți, 1 noiembrie, ora 17:30, iar intrarea este liberă.

    Alexandru Potecă este un artist român care lucrează în București în domeniul sculpturii și al designului.

    Absolvent al Universitații Naționale de Arte, acesta a urmat studii postuniversitare la Kala Bhavana, Shantiniketan, în India.

    Pornind de la ideea „De ce să copiem natura când o putem folosi în mod direct și inteligent”, expoziția ‘Tribute to Nature” vă invită să descoperiți o colecție de lămpi suflate manual și acoperite cu frunze de cală, brusture și iederă.

    De asemenea, în cadrul expoziției veți putea admira pahare, mese și corpuri de mobilier colate cu material organic și ziare vechi printr-o tehnică inspirată de natura unică a Shantiniketanului, ce constă în aplicarea frunzelor și a florilor naturale, combinate cu foiță de cupru și aurie, pe obiecte obișnuite.

    Brevetată și cunoscută sub denumirea ”vegetal coating”, această tehnică pune în valoare bogăția cromatică și geometria pe care le regăsim exclusiv în natură.

    Rezultatele sunt expresive si se găsesc sub brandul Next Hand Design (www.nexthanddesign.com ).

 


About Post Author

Lasă un răspuns