>
  • Romania
  • English

Tudor Gheorghe - Declaratie de dragoste" la Teatrul National Bucuresti | 28 Noiembrie 2016

28 Noiembrie 2016

Tudor Gheorghe - Declaratie de dragoste " @ Teatrul National Bucuresti ( TNB )

Preț: 100 lei

Tudor Gheorghe face o „Declaraţie de dragoste”,
pe versurile lui Adrian Păunescu 

Din respect pentru artist şi pentru spectatori, după ora 19:10 nu se mai permite accesul în sala de spectacol.

După începerea spectacolului, locurile îşi pierd valabilitatea. Accesul copiilor sub 7 ani nu este permis.

Copiii peste 7 ani plătesc bilet de intrare. Vă mulţumim pentru înţelegere!

După şase ani de la trecerea în nefiinţă a lui Adrian Păunescu, Tudor Gheorghe va dărui marelui public o „Declaraţie de dragoste“, pe versurile marelui poet.

Pe 28 noiembrie, la Sala Mica a Teatrului Naţional Bucureşti, începând cu ora 19:00, menestrelul va da viaţă, prin cântec, versurilor poetului Adrian Păunescu.

Spectacolul „Declaraţie de dragoste“ este construit în întregime pe versurile din poeziile de dragoste, mai puţin cunoscute, ale lui Adrian Păunescu.

„A venit momentul să ne aplecăm asupra operei acestui mare poet român. Sunt curios să văd ce impact va avea spectacolul.

Este o generaţie care a crescut, prin Cenaclul Flacăra, cu poezia lui Păunescu, dar mai puţin cu poezia lui de dragoste… Cinste tuturor celor care au pus mâna pe o chitară şi i-au cântat poezia!

Dar s-au oprit, din păcate. Nu şi-au continuat drumul, au ramas cu 25 de cântece pe care le cântă în diverse tonalităţi. N-au mai fost creativi...“, declară Tudor Gheorghe.


“Viaţa e o repetabilă poveste de dragoste! Orice război începe şi se termină cu o poveste de dragoste.

Eu, şi când fac o declaraţie de dragoste, parcă fac o declaraţie de război şi invers...Când spun <<Te iubesc!>> e ca un ordin”, ni se destăinuie Tudor Gheorghe.


Adrian Păunescu avea un respect extraordinar faţă de arta lui Tudor Gheorghe. Păunescu a apreciat valorile neamului, le-a ajutat să aibă un nume...


“Într-un an, în Cluj, după un spectacol, am ieşit la o cârciumă cu nişte prieteni extraordinari, iar într-un colţ era pitit un om care asculta.

 Pe la ora trei mă cheamă şi-mi zice <<Şezi!>>”. Ulterior, am aflat că era profesor.

Acesta mi-a spus că harul pe care îl am de a simţi muzica poeziei mă va duce la dezastru, pentru că pot face şlagăre din poeme.

Am spus că este extraordinar acest lucru...Însă acesta neagă, spunând că nu e bine, deoarece un poet se simte jignit dacă aude într-o bodegă, după câteva pahare, cântându-se, de exemplu, Nichita, Blaga sau Păunescu.

Poezia nu trebuie mânjită cu zoaiele mediocrităţii. Poezia trebuie lăsată în culmi, pentru ca oamenii să urce la ea.

De aceea, eu am rămas o punte între voi şi marea poezie”, mărturiseşte Tudor Gheorghe.

Cum “un geniu când iubeşte, e şi mai geniu”, Tudor Gheorge ne sfătuieşte din suflet să nu mai suferim, să nu mai plângem atât de mult, pentru că ne aşteaptă şi alte dezamăgiri care trebuie simţite şi trăite din adâncul inimii, la rândul lor.

Concertul extraordinar al lui Tudor Gheorghe, intitulat “Declaraţie de dragoste”, se bazează pe versurile mai puţin cunoscute ale poetului Adrian Păunescu.

„Declaraţie de dragoste” este un spectacol unicat, dichisit în „laboratoarele” menestrelului Tudor Gheorghe, care ne avertizează că „viaţa e o repetabilă poveste de dragoste! Orice război începe şi se termină cu o poveste de dragoste”!

Un bilet la Categoria VIP costă 150 de lei; la Categoria I - 130 de lei şi 100 de lei la Categoria II. Biletele se pot achiziţiona de pe site-ul oficialwww.tudor-gheorghe.ro.

Pentru a evita lipsa de alcool sau aglomerație la bar vă rugăm să accesați următorul formular. Părerea ta contează și încercăm să informăm organizatorii cu preferințele / sugestiile voastre.
Sugestii și reclamații.

Galerii foto de la Tudor Gheorghe - Declaratie de dragoste " :

Trimite pe: Yahoo

Vezi și

Începe luna septembrie cu o plimbare La pas pe Calea Victoriei! Maraton cultural de Zilele Bucureștiului,  în Piața Constituției din Capitală! Festivalul Ambasadelor 2018 @ ARCUB și Parcul Titan | 3-9 septembrie Balkanik Festival 8 DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER