• Romania
  • English

concerte: The Cat Empire, Subcarpati, Basska, Blazing Vibez Soundsystem in Arenele Romane pe 31 Iulie 2014

31 Iulie 2014

The Cat Empire @ Arenele Romane

The Cat Empire a luat fiinta in Australia, in anul 1999, fiind formata in prezent din Ollie McGill (clape si backing vocals), Ryan Monro (bas si backing vocals), Felix Riebl (percutie si vocal), Harry James Angus (trompeta si vocal), Will Hull-Brown (tobe) si Jamshid “Jumps” Khadiwhala (turntables, percutie). Muzica lor a fost descrisa ca un melanj ingenios de jazz, funk si rock, cu puternice influente latino, reggae, ska si dub, trupa fiind recunoscuta pentru atitudinea militanta fata de spargerea barierelor muzicale, geografice si lingvistice. De altfel, temele preferate sunt respingerea materialismului si consumerismului, intoleranta si razboi si, totodata, promovarea diversitatii culturale si a unei vieti simple, lipsite de griji.

Dupa o serie de aparitii in cadrul unor festivaluri celebre, cum ar fi Melbourne Festival si Edinburgh Festival, australienii au debutat in 2001, cu albumul “The Cat Empire”. Cel de-al doilea material discografic, “Two Shoes” (2005), a intrat direct pe pozitia 1 in clasamentele muzicale, revista Allmusic descriindu-l ca fiind un mix “nemaipomenit si istet” intre alt-rock, hip-hop, reggae, ska si latin jazz. La sfarsitul anului 2005, “Two Shoes” obtinuse primul disc de platina, in timp ce “The Cat Empire” avea deja doua. In urmatorii ani, trupa a mai lansat alte doua albume, “Cities: The Cat Empire Project” (2006) si “So Many Nights” (2007), trecandu-si totodata in CV premiul pentru Cel mai bun album (ARIA Music Awards), un turneu mondial ce a cuprins Asia, America si Europa, precum si o aparitie in cadrul celebrului festival Glastonbury. Albumul “Cinema” a fost lansat in iunie 2010 si a marcat o noua etapa in evolutia trupei. Daca pana la acel moment The Cat Empire a experimentat cu orice stil la indemana, de la reggae la salsa, de la jazz la hip-hop, “Cinema” a adus trupei o noua voce, unica si personala, oferita de suma tuturor experientelor si experimentelor muzicale de pana la acel moment. “Steal The Light”, cel mai recent album al australienilor, a fost lansat in anul 2013.

Celebri pentru show-urile lor energice in care improvizatia este la ordinea zilei, australienii de la The Cat Empire au la activ peste 800 de concerte si aparitii in line-up-urile unor festivaluri precum Summersonic (Japonia), Rock am Ring (Germania), V Festival (UK), Bonnaroo (US) sau Montreal Jazz Festival.

Show-ul trupei australiene de ska-jazz confirmat pentru vara aceasta la Bucuresti in cadrul B’ESTFEST Summer Camp, se va desfasura la Arenele Romane, biletele putand fi achizitionate online de pe www.myticket.ro, iar in perioada urmatoare si din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu, casa de bilete a Salii Palatului si de pe www.iabilet.ro. Biletele sunt disponibile la doua categorii de pret, respectiv 80 si 130 de lei, abonamentele achizitionate pentru festivalul B’ESTFEST Summer Camp pastrandu-si valabilitatea si pentru acest eveniment, fiind insa necesara preschimbarea lor in bilete. Pentru acest lucru, posesorii abonamentelor pot contacta direct membrii echipei Myticket.ro la numerele de telefon 0722 704 191 / 0720 245 383, sau la adresa de email office@myticket.ro.

Subcarpati, Basska si Blazing Vibez Soundsystem in deschidere la The Cat Empire!
Full info: http://emagic.ro/subcarpati-basska-si-blazing-vibez-soundsystem-in-deschidere-la-the-cat-empire/

https://www.youtube.com/watch?v=4xu1tkect4I
https://www.youtube.com/watch?v=vRn0g8EHcgY
http://www.mixcloud.com/tag/blazing-vibez/

Eveniment sustinut de Hyundai, berea oficiala Ciuc Premium.

Pentru a evita lipsa de alcool sau aglomerație la bar vă rugăm să accesați următorul formular. Părerea ta contează și încercăm să informăm organizatorii cu preferințele / sugestiile voastre.
Sugestii și reclamații.
Trimite pe: Yahoo

Vezi și

Full Moon Live Festival 2018 AWAKE Festival 2018 Judas Priest - Firepower la Bucuresti 2018 Concert Joe Satriani la Bucuresti Rockstadt Extreme Fest 2018 | 2-5 aug

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER