Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Reintoarcerea Lebedelor la inceput de iarna 2018

martie 19 @ 9:02

 

    Anul acesta se implinesc 140 de ani de la premiera baletului ”Lacul lebedelor” pe scena teatrului Balsoi din Moscova!

     In urmatorul miez de iarna va oferim cu aceeasi deosebita caldura intalnirea cu baletul pe gheata si fascinantul spectacol clasic al feminitatii perfecte, al sacrificiului – LACUL LEBEDELOR –,  un eveniment ce va avea loc pe 15 ianuarie 2018 la Sala Palatului din Bucuresti, ora 20.00.

    Talentatii balerini-patinatori rusi, membri ai Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheata din  Sankt Petersburg, vor interpreta trista poveste a printesei Odette – transformata in lebada printr-un blestem vrajitoresc – pe acordurile celebre ale muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovski.

    Si pentru ca in 2017 se implinesc 140 de ani de la premiera Lacul lebedelor pe scena teatrului Balsoi din Moscova, German Quality Entertainment  va invita, din timp, la balet pe gheata!

   Cu aceasta ocazie aniversara, biletele vor fi denumite dupa cum urmeaza: Princess ticket (categoria I), Prince ticket (categoria II), White Swan ticket (categoria III), Black Swan ticket (categoria IV) si Wizard ticket (categoria V).

     Cea mai cunoscuta dintre lucrarile de balet ale lui Ceaikovski, „Lacul lebedelor”ar fi fost compusa la cererea dramaturgului Vladimir Petrovich Begichev si care i-ar fi platit compozitorului 800 de ruble.

    Teoriile criticii sugereaza ca la baza acestei lucrari ar fi stat mai multe surse, printre care: povestea autorului german Johann Karl August Musäus in „Der geraubte Schleier”; basmul rusesc „Rața albă”; viata tragica a regelui bavarez Ludovic al II-lea, ce a murit in conditii misterioase in apropierea lacului Starnberg sau chiar un fragment din biografia autorului si anume moartea mamei, pe cand Ceaikovski era foarte tanar. 

 

    LACUL LEBEDELOR – BALET PE GHEATA,  un spectacol etern valabil, va avea loc pe data de 15 ianuarie 2018  la Sala Palatului, cu incepere de la ora 20.00, pentru o seara invaluita in suspans, culoare, in alunecari gratioase si muzica atat de vibranta  a celebrului compozitor rus, Piotr Ilici Ceaikovski! Accesul se va face incepand cu ora 19.00!

Biletele se gasesc la urmatoarele categorii de preturi:       

  • PRINCESS – 350 lei
  • PRINCE – 300 lei
  • WHITE SWAN– 250 lei
  • BLACK SWAN – 150 lei 
  • WIZARD – 100 lei

Acestea pot fi procurate prin: eventim.ro, bilete.ro, iabilet.ro, bilet.ro, myticket.ro, blt.ro, startickets.ro, salapalatului.ro 

 

DESPRE ANSAMBLUL DE STAT AL BALETUUI PE GHEATA DIN SANKT PETERSBURG

    Majoritatea patinatorilor actuali provin din perechile de patinatori ce au castigat concursuri nationale si internationale.

    Multi dintre acestia provin de la faimoase scoli de patinaj artistic din Rusia, cum ar fi Jubilejni unde a fost descoperit si campionul  Mondial si Olimpic Evgeny Plushenko.

    In decursul timpului, corpul de balet a fost completat si de alte figuri proeminente ale lumii patinajului artistic, perechea Ludmila Beloussova si Oleg Protopopov – ce au în palmares titluri europene, mondiale şi olimpice, Alexei Ulanov, campion olimpic, mondial si european sau Ludmila Smirnova – laureata la numeroase campionate olimpice, mondiale si europene.

    Acestia sunt doar cativa dintre cei care, de-a lungul anilor, au dat stralucire spectacolelor Baletului pe Gheata din Sankt Petersburg.

    In prezent, nu mai puţin de 20 de balerini din cadrul ansamblului detin titlul de Maestru Al Sporturilor în Rusia pentru victoriile reputate in competitii nationale si internationale de patinaj artistic.

    Infiintat in 1967, combinand pentru prima data in lume baletul clasic cu patinajul artistic, derulat pe un patinoar instalat pe scena unui teatru, ansamblul din Leningrad (actualmente St. Petersburg) a revolutionat lumea spectacolelor. 

    Incepand din anul 1995, Baletul pe Gheata din Sankt Petersburg aduce în fata publicului din lumea intreaga fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe gheaţă. „Frumoasa din padurea adormita”, „Lacul  lebedelor” si „Spargatorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski precum si „Cenusareasa” de Serghei Prokofiev sunt titlurile cu care Baletul pe Gheata din Sankt Petersburg a sustinut peste 7.500 de reprezentatii.

 

 

 

Detalii

Dată:
19 martie 2024
Oră:
9:02

Lasă un răspuns