Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

OST Fest 2012

martie 19 @ 11:55

Program OST Fest 2012


Vineri, 15 iunie 2012

Motley Crue
Dimmu Borgir
Overkill

 

Sâmbătă, 16 iunie 2012

Manowar
Europe
Holyhell
Trooper

Duminică, 17 iunie 2012

Motorhead
Megadeth
Lake of Tears
W.A.S.P.

 

 

Dimmu Borgir

 Cea mai asteptata formatie pentru fanii de black metal din Romania va canta la Romexpo vineri, pe 15 iunie 2012.

Fondata in 1993 de Shagrath, Silenoz si Tjodalv in Oslo (Norvegia), trupa si-a ales numele dupa o formatiune vulcanica din Islanda: ”Dimmuborgir”. Albumul de debut al trupei Dimmu Borgir apare in 1994, este intitulat „For All Tid” si este interpretat in limba norvegiana. Ultimul album al trupei interpretat exclusiv in limba norvegiana apare in 1996 si este denumit ”Stormblast”, fanii vechi ai trupei marcandu-l ca fiind punctul culminant al discografiei Dimmu Borgir. Recunoasterea si succesul pe plan international vin odata cu lansarea albumului „Enthrone Darkness Triumphant”. Turneul de promovare a albumului este un succes, trupa adunand milioane de fani de pe mai multe continente.
Primul album inregistrat in engleza apare in 2003 si poarta numele „Death Cult Armageddon”, album ce mareste considerabil numarul fanilor Dimmu Borgir in intreaga lume. De la fondare si pana in prezent, configuratia membrilor trupei Dimmu Borgir s-a mai schimbat, in prezent trupa fiind formata din: Shagrath – vocal, Silenoz – chitara, Galder – chitara, Cyrus – bass, Gerlioz – clape, Daray – tobe.
Pentru prima oara in Romania, pe 15 iunie 2012, in prima zi a festivalului Ost Fest avem sansa sa ii vedem si ascultam live pe membrii Dimmu Borgir cu piese precum: „The Sacrilegious Scorn”, „The Serpentine Offering” sau „Progenies Of The Great Apocalyps”.

Europe

 Povestea incepe in 1979, cand in Upplands Väsby lua nastere o trupa suedeza denumita pe atunci „Force”, compusa din trei tineri ambitiosi: vocalistul Joey Tempest, chitaristul John Norum si basistul Tony Reno. Ulterior trupa a luat numele Europe si a devenit celebra in toata lumea in 1986 cand au lansat albumul „The Final Countdown”, album ce s-a vandut in SUA in peste 3 milioane de copii.

Ultimul album al trupei Europe se numeste „Bag of Bones” si va fi lansat in luna martie a acestui an, iar fanii romani vor avea norocul de a-i asculta live pe membrii Europe interpretand melodii si de pe noul album. Deasemenea din playlist nu vor lipsi melodii ce au influentat generatii intregi, precum: „The Final Countdown”, ”Carrie”, „Cherokee” sau „Open Your Heart”.
Iata, 33 de ani mai tarziu, pe 16 iunie 2012, membrii EUROPE vor urca pe scena festivalului OST Fest de la Romexpo si vor electriza atmosfera cu muzica lor!

Holyhell

Trupa HolyHell, este originara din New York si activeaza din anul 2005. Muzica sa este caracterizata de sonoritati rock, metal si goth. HolyHell a primit numeroase aprecieri pentru albumul omonim, care a reprezentat debutul sau discografic (2009). Albumul conceptual cu 13 piese exploreaza, prin versuri si muzica, eterna lupta dintre intuneric si lumina, viata si moarte, demonic si divin. HolyHell si-a castigat admiratori loiali in ultimii ani, prin intermediul concertelor live, sustinute in Europa si SUA.
Trupa pregateste pentru vara aceasta lansarea celui de al doilea material discografic.
HolyHell, ajunge pe scena Ost Fest in formula Maria Breon (voce), Joe Stump (chitara), Jay Rigney (bas), Francisco Palomo (clape) si John Macaluso (tobe), activeaza din anul 2005 si are in palmares albumul omonim lansat in 2010

 

Lake Of Tears

Lake of Tears este o trupa suedeza de gothic metal si doom metal cu influente de psychedelic rock si progressive metal infiintata in anii ’90. Primul lor album ”Greater Art” a fost inregistrat in 1994, iar seria de albume de succes a continuat cu ”A Crimson Cosmos”,”Headstones” si ”Forever Autumn”.
Cum membrii Lake of Tears nu sunt la prima vizita in Romania, au tinut sa transmita un mesaj fanilor romani: ”Este pentru a patra oara cand Lake of Tears va concerta in Bucuresti, capitala Romaniei. Pentru noi Bucurestiul este unul din orasele unde ne simtim  acasa si de unde avem amintiri exceptionale.. Este o onoare pentru noi sa revenim in Bucuresti si sa concertam pe aceeasi scena cu Mӧtorhead si W.A.S.P.!”

 

Manowar

In istoria contemporana a muzicii, trupa MANOWAR este o emblema a heavy metal-ului. „Regii metalului”, asa cum au fost numiti de fanii lor, au creat 10 albume, au dobandit in decursul carierei 6 discuri de aur, au vandut peste 8 milioane de inregistrari si au produs DVD-uri care nu trebuie sa lipseasca  din colectia niciunui fan. Prestatiile live ale trupei reprezinta un echilibru perfect intre volumul zdrobitor si claritatea sunetului, Manowar detinand recordul mondial pentru cea mai zgomotoasa trupa din lume. Show-urile formatiei sunt impresionante si pentru ca dovedesc faptul ca Eric Adams este unul dintre cei mai buni solisti vocali din istoria heavy metal-ului. Devotamentul trupei fata de fani este motivul pentru care MANOWAR are sustinatori fideli in intreaga lume.

MANOWAR revine in Romania in formula Joey DeMaio (bas), Eric Adams (voce), Karl Logan (chitara) si Donnie Hamzik (tobe). Concertul pe care trupa il va sustine la Ost Fest va marca lansarea noului album al trupei si va cuprinde piese de pe mult asteptatul material discografic. 

 

Megadeth

Fondata de Dave Mustaine in urma plecarii sale de la Metallica in 1983 in Los Angeles, Megadeth a devenit repede cunoscuta pe plan international, fiind pioniera a miscarii thrash metal americane. In cei peste 25 de ani de cariera, Megadeth a vandut peste 30 milioane de albume, iar sase albume consecutive au primit discul de platina in Statele Unite. 
Cu fiecare nou album lansat, recunoasterea si aclamatiile nu veneau doar de la fanii declarati, ci si din partea criticilor ce i-au nominalizat de sapte ori consecutiv la premiile Grammy Awards pentru ’’Best Metal Performance’’.
Albumul ’’Contdown to Extinction’’, piesa cu acelasi nume a devenit hit imediat dupa lansare in ianuarie 1992 si  a intrat in Top 200 Billboard pe locul 2 in Statele Unite, castigand 2 discuri de platina si o nominalizare la premiile Grammy Awards.
Megadeth este una din formatiile care alaturi de Metallica, Slayer si Anthrax au format Big4 (Big Four of Thrash) si au concertat prima oara impreuna pe aceasi scena in 16 iunie 2010 in Varsovia. Big4 au ajuns in acelasi an si in Romania.
Din pacate in anul 2002, dupa ce membrul fondator Dave Mustaine a suferit o leziune grava a nervilor de la mana stanga, Megadeth se destrama. Doi ani mai tarziu, in 2004, spre marea bucurie a fanilor din intreaga lume, Mustaine se recupereaza fizic si reuneste iar trupa ce a starnit isterie pe marile scene ale lumii.
Megadeth este cunoscuta pentru stilul distinctiv al sunetului chitarii din piesele lor, acestea incluzand pasaje muzicale complexe si solouri de chitara ce reusesc sa tina publicul cu respiratia taiata de fiecare data.
Melodii precum ’’Symphony Of Destruction’’, ’’A Tout Le Monde’’, ’’Hangar 18’’ sau ’’Contdown To Extinction’’, au transformat membrii Megadeth in adevarati idoli pentru milioane de oameni de pe intreaga planeta, ce le asteapta cu mare nerabdare fiecare concert, iar multi dintre ei ii urmaresc in toate turneele, pe oricare din continente.

 

Mötley Crüe

Pe 15 iunie, pentru prima oara in Romania, vor urca pe scena de la Romexpo pentru un show ce se anunta incendiar: Vince Neil, Tommy Lee, Mick Mars si Nikki Sixx – membrii fondatori ai formatiei.
Controversata dar si adulata, trupa Mötley Crue a reusit sa vanda de la infiintarea sa in 1981 pana azi peste 80 milioane de albume. Mötley Crue este o trupa de glam metal, care a reusit sa castige respectul fanilor americani odata cu lansarea primului lor album ’’Too Fast For Love’’.
Rasfatata in America si asteptata cu nerabdare de iubitorii de heavy metal de pe toate continentele, Mötley Crue a marcat istoria anilor 80 cu albume precum ‚’’Shout at the Devil ( 1983), ’’Theatre of Pain (1985) si ’’Girls, Girls, Girls (1987). 
Implicarea membrilor trupei  in numeroase scandaluri ce au avut in prim plan consumul de alcool si  droguri au adus o perioada de declin, dar dupa 1988 cand toti membrii trupei au intrat intr-un program de dexintoxicare, Mötley Crue revine in forta in piata muzicala cu doua albume: „Dr. Feelgood’’ si ’’Mötley Crue’’. Acesta din urma, lansat in 1994, a reprezentat marele succes comercial al trupei si a intrat in topul Billboard 200 direct pe pozitia cu numarul 7. Au urmat apoi „Generation Swine”, „New Tattoo” si „Saints of Los Angeles” in 2008. 
Fiecare concert al trupei Mötley Crue este unic si special, pregatit cu minutiozitate de membrii sai si iata, a venit si randul romanilor sa se bucure live de spectacolul ce reuseste sa creeze isterie in randul fanilor din toata lumea.
Sunt putin romani care nu au ascultat si fredonat hituri precum ’’If I Die Tomorrow’’, ’’Wild Side’’,  „The Saints of Los Angeles”,’’Girls, Girls, Girls’’ sau ’’ Dr. Feelgood’’.

 

Motörhead

Motorhead este o legenda in viata ce se mentine in topuri de mai bine de treizeci si sase de ani. De la constituirea trupei in 1975 de catre Lemmy Kilmister, celebra trupa britanica a reusit sa vanda peste 50 de milioane de copii ale albumelor, la nivel mondial. Concertul Motorhead din Romania face parte din turneul de promovare al ultimului lor album: „The World Is Yours”.
Dupa lansarea albumelor „Overkill”, „Bomber”, ”Ace Of Spades” si „No Sleep ‘Til Hammersmith’’, Motorhead devine cea mai populara si apreciata trupa rock din Marea Britanie si nu numai.
Talentul le-a fost apreciat si recunoscut de-a lungul anilor prin numeroase premii: in 1980 trupa castiga Discul de Argint pentru albumul „Bomber”, in 1991 primesc o nominalizare la premiile Grammy pentru albumul „1916”, iar in 2001 primesc Discul de Aur pentru piesa „The Game”. Sunt putin romani care nu au ascultat si fredonat hituri precum „Ace of Spades”, „Killed By Death” sau „Born To Raise Hell”.
Desi nu sunt la prima vizita in Romania, membrii Motorhead se reintorc cu placere si asteapta cu mare nerabdare reintalnirea cu fanii romani, care i-au primit cu mult entuziasm.

 

Overkill

Overkill este o trupa de thrash metal, formata in 1980 in New Jersey. Cu o cariera impresionanta de peste 30 de ani, formatia s-a bucurat de succes  inca din 1987, odata cu lansarea albumului ’’Taking Over’’. Urmatoarele doua albume: ’’Under The Influence’’ lansat in 1988 si ’’Years of Decay’’ lansat in 1989, au reprezentat confirmarea in fata fanilor si a criticilor ca membrii trupei Overkill au multe de spus in muzica de profil. Daca pana acum fanii Overkill au avut sansa sa cumpere cele 15 albume lansate, din 27 martie 2012 se vor putea bucura de inca unul ’’The Electric Age’’. Concertul din 15 iunie de la Romexpo va face parte din turneul de promovare a noului album ’’The Electric Age’’!
Fanii Overkill din Romania vor avea astfel ocazia sa asculte live atat melodii noi de pe ultimul album, dar si melodii precum: ’’The Years of Decay’’,’’Bring Me The Night’’ sau ’’Men At Work’’.

 

Trooper

Trooper s-a infiintat in 25 octombrie 1995.
Pana in prezent au fost lansate sase albume de studio, un live si un box-set. 
Au cantat alaturi de trupe ca Iron Maiden, Scorpions, Judas Priest, Whitesnake, Nazareth, Manowar, WASP, Sepultura, Prodigy, Rasmus, Dog Eat Dog, Royal Hunt etc.
Din 2007 sunt nelipsiti din topurile de specialitate, ani la rand fiind votati drept lideri ai scenei heavy metal din Romania. In 2004, Trooper a fost prima trupa din Romania care a postat un intreg material discografic la free download pe internet. Opera rock „Vlad Tepes – Poemele Valahiei” a fost o noua premiera pentru scena nationala.

 

W.A.S.P.

W.A.S.P. este o trupa formata in 1982, ce si-a inceput cariera cu o serie de concerte sustinute live. Primul lor album ’’W.A.S.P.’’ l-au inregistrat in 1984, urmat un an mai tarziu de albumul ’’The Last Command’’, iar seria albumelor de succes a continuat in cei 30 de ani de cariera.
Turneul de anul acesta ce include si concertul din 17 iunie de la Ost Fest se numeste ’’30 Years of Thunder’’ si celebreaza 30 de ani de cariera, ocazie cu care cei de la W.A.S.P. promit cel mai mare show sustinut vreodata de ei in Romania, show ce va include multiple ecrane video, artificii, dar si multe surprize.
Pe scena de la Ost Fest, W.A.S.P. vor interpreta live melodii precum: ’’Wild Child’’, ’’Hold On To My Heart’’  si ’’Forever Free’’.

Preturile BILETELOR pentru fiecare din cele 3 zile de festival sunt:
– 500 lei Tribuna VIP (tribuna acoperita + catering inclus) – cu reducere: 375 lei
– 350 lei Fire Circle – cu reducere: 237,5 lei
– 265 lei Tribuna – sold out
– 120 lei Golden Circle – cu reducere: 90 lei
– 90 lei Gazon – cu reducere: 67,5 lei
Preturile ABONAMENTELOR valabile pentru toate cele 3 zile de festival sunt:
– 800 lei Tribuna VIP (tribuna acoperita + catering inclus) – cu reducere: 600 lei
– 525 lei Fire Circle – cu reducere: 293,75 lei
– 400 lei Tribuna – sold out
– 200 lei Golden Circle – cu reducere: 150 lei
– 150 lei Gazon – cu reducere: 112,5 lei

Biletele pot fi cumparate online de pe  www.biletoo.rowww.bilet.ro, www.blt.rohttp://www.eventim.ro, cat si de la Libraria Eminescu (Bulevardul Regina Elisabeta nr 16, langa Universitate) in intervalul orar 09:30-20:00, Magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s) in intervalul orar 10.00-22.00 si la sediul Project Events din Strada Comana nr 11 in intervalul orar 10:00-22:00.

Detalii

Dată:
19 martie 2024
Oră:
11:55

Lasă un răspuns