>
  • Romania
  • English

Omul Perna @ Teatrul Act

09 Noiembrie 2015

Omul Perna @ Teatrul Act

Preț: 35 lei

 

                          Comedia neagră "Omul pernă", în premieră la Teatrul Act în noiembrie

      Într-un stat totalitar fictiv, un scriitor anonim (Ionuț Grama) este interogat în legătură cu poveștile lui macabre și asemănările dintre acestea și o serie de crime petrecute în oraș.

     Timp de două ore, publicul devine martorul anchetei conduse de doi detectivi excentrici (Lucian Iftime și Cătălin Babliuc) într-o comedie (foarte, foarte) neagră ce îmbină suspansul lui Hitchcock cu umorul lui Tarantino și lumea magică și întunecată a lui Tim Burton.

     O poveste cu răsturnări de situație neașteptate, în care basmul se confundă cu realitatea, iar personajele nu sunt nici pe departe ceea ce par a fi.

     "Omul pernă", o comedie neagră cu accente de thriller noir, are premiera pe 12, 13 şi 14 noiembrie, la ora 19:00, la Teatrul Act din Bucureşti.

      "Omul pernă" are în distribuție patru dintre cei mai importanți actori ai tinerei generații - Ionuț Grama, Lucian Iftime, Cătălin Babliuc și Dan Rădulescu - și poartă semnătura inconfundabilă a regizorului Eugen Gyemant, cunoscut pentru montările ce îmbină fermecător doze de filosofie cu un umor rafinat.

    " este o artă poetică pentru ce inseamnă contemporaneitatea în teatru sau în literatură, în acest moment.

   Construit sub forma unei poveşti pe jumătate naive, o poveste fantastică de groază despre un scriitor de astfel de poveşti, este un labirint de răsturnări de situaţie, ca o ghicitoare al cărei răspuns se transformă în continuu, transformând odată cu el şi datele ghicitorii.

   Sub aparenţa copilarească stă un manifest implicit, care pledează pentru o artă nepretenţioasă, pentru invenţie şi pentru libertatea de a crea fără veşnica cenzură a unor reguli presupuse.

     E un manifest subtil, ironic, pentru dreptul de a încalca orice regulă, în favoarea plăcerii pe care o provoacă jocul, de orice fel ar fi acesta."- Eugen Gyemant, regizor

    Este creația artistică o experiență profund personală, adeseori întunecată și introspectivă, sau un mijloc de a-i seduce pe alții și a crea modele?

    Unde este limita dintre realitate şi ficţiune şi ce se întâmplă când această graniţă se estompează?

     "Omul-Pernă" nu își propune să răspundă la aceste întrebări, dar cu siguranţă le trezeşte în mintea spectatorului.

     Publicul este așteptat la un spectacol deschis, puternic interactiv, care își propune să arate spectatorilor care se îndepărtează de formele clasice ale artei că teatrul poate fi o experiență cel puțin la fel de vie și de intensă precum filmul, animația sau jocurile video.

     "Omul pernă" este cea mai cunoscută piesă a lui Martin McDonagh, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi contemporani.

     Textul a câştigat Premiul Olivier pentru Cea mai bună piesă în 2004 și are o nominalizare la Premiul Tony în anul 2005.

    Martin McDonagh a fost distins cu premiul Critics' Circle Theatre Awards pentru debut în dramaturgie în 1996, iar în 2006 a câştigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun scurt-metraj de acţiune, cu filmul "Six Shooter", scris şi regizat de el.

      "OMUL PERNĂ" de Martin McDonagh           Traducerea: Eugen Gyemant

      Cu: Ionuț Grama, Lucian Iftime, Cătălin Babliuc, Dan Rădulescu și Teodora Iancu

      Regizor și coproducator: Eugen Gyemant

      Scenografia și grafica: Maria Nicola

      PR: Alina Neagu

          Un proiect realizat de Fundatia Calea Victoriei, în parteneriat cu Teatrul Act, conceput de Roxana Crișan și finanţat de ArCuB prin programul cultural "Eşti Bucureşti" 2015

     Durata: 2 ore          

     Preţ bilete: 35 lei

Rezervări la 0723.10.31.03 / 021 310.31.03 / info@teatrulact.ro Mai multe detalii despre proiect pe site-ul www.omulperna.ro şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/OmulPerna13.

Pentru a evita lipsa de alcool sau aglomerație la bar vă rugăm să accesați următorul formular. Părerea ta contează și încercăm să informăm organizatorii cu preferințele / sugestiile voastre.
Sugestii și reclamații.
Trimite pe: Yahoo

Vezi și

Începe luna septembrie cu o plimbare La pas pe Calea Victoriei! Maraton cultural de Zilele Bucureștiului,  în Piața Constituției din Capitală! Festivalul Ambasadelor 2018 @ ARCUB și Parcul Titan | 3-9 septembrie Balkanik Festival 8 DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER