Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Metal Gates Festival 2017

martie 19 @ 6:36

METAL GATES FESTIVAL este o noua calatorie pentru Final Step Productions, una care se doreste longeviva si care incearca sa aduca un aer proaspat in scena romaneasca de metal.
Prima editie va avea loc pe 17-18 noiembrie 2017 in Club Quantic, un loc pe care majoritatea dintre voi il cunoasteti pentru atmosfera prietenoasa si concertele live.

Primordial este o trupa de pagan metal (autointitulat primordial metal), din Dublin, Irlanda.

Acestia s-au fondat in 1987, initial ca o trupa de coveruri. Prin trupa s-au perindat mai multi vocali, pana in momentul in care A.A. Nemtheanga s-a alaturat grupului, dupa care au inregistrat primul demo in 1993, Dark Romanticism.

Acesta a fost vandut in peste o mie de copii, iar Primordial s-au trezit in fruntea celui de-al doilea val al miscarii black metal.

Cu un mix letal de doom si death, impreuna cu niste elemente de muzica folk irlandeza traditionala, trupa a lansat albumul de debut, Imrama, via Cacophonuous Records in 1995.

Urmatoarele albume: A Journey’s End (1998), Spirit the Earth Aflame (2001), Storm Before Calm (2002) si The Gathering Wilderness (2005) au adus influentele celtice mult mai pregnant in muzica acestora.

Lansat in 2007, The Nameless Dead a fost inregistrat doar cu echipament analogic si a rezultat cel mai brut si mai spontan sunet pana in acel moment. Au urmat Redemption at the Puritan’s Hand in 2011, mult laudatul Where Greater Men Have Fallen in 2014 si albumul live Gods to the Godless in 2016.

Dupa un show de exceptie la Festivalul Artmania in 2016, The Foreshadowing se intorc in Romania, de aceasta data la Bucuresti pentru a-i incanta pe fani inca o data cu sunetul lor dramatic.

Riul Doamnei nu este un nume nou pe plaiurile mioritice, concertand de cateva ori in Romania. Putem aminti aparitia din 2013 de la November to Dismember sau in 2014 la Festivalul Artmania.

Saturnus este cel de-al doilea headliner anuntat la Metal gates Festival, iar impreuna cu (EchO) se alatura lineup-ului format momentan din Primordial, The Foreshadowing si Riul Doamnei.

Organizatorii au decis prelungirea festivalului cu inca o zi, mai exact se va desfasura in perioada 16-18 noiembrie, insa pretul biletelor ramane acelasi.

La cererea publicului, Saturnus revin in Romania, dupa un show senzational la Festivalul Artmania in 2015, urmat de doua show-uri de club in Bucuresti si in Cluj-Napoca.

Povestea trupei incepe in 1991, cand vocalistul Thomas A.G. Jensen pune bazele Saturnus impreuna cu basistul Brian Hansen. In 1996 semneaza cu Euphonious Records (o divizie a Voices of Wonder), iar in January 1997 „Paradise Belongs to You” este lansat.

Lucrul la “Martyre” a inceput inainte de finalizarea “Paradise Belongs to You”, iar la inceputul anului 1999 Saturnus cauta un studio si un producator. Acestia au ajuns pe mana lui Flemming Rasmussen in The Sweet Silence Studios.

Flemming Rasmussen este, bineinteles, producatorul clasicelor „Ride the lightning”, „Master of Puppets” si „…And justice for all” ale trupei Metallica. “Martyre” a vazut lumina zilei pe 10 ianuarie 2000.

In august 2006, Saturnus semneaza cu Firebox Records, iar sub egida acestora este lansat cel de-al treilea album de studio, “Veronika Decides to Die”.

In 2012 Saturnus sunt semnati de Cyclone Empire, iar “Saturn In Ascension” este inregistrat la Winding Road Studio tot sub mana magica a lui Flemming Rasmussen.

Numele trupei (EchO) este originar din mitologia greaca, de la nimfele cunoscute a fi fost indragostite de Narcis, iar paranteze indica undele sonore care se propaga. (EchO) se reintorc in Romania pentru a-i incanta pe fani cu finul sunet atmospheric doom.

SWALLOW THE SUN este cel de-al treilea headliner anuntat in cadrul Metal Gates Festival. Formatia este la a doua aparitie in Romania, prima data fiind acum 7 ani la Artmania Festival.

Swallow the Sun a fost infiintata la inceputul mileniului de catre Juha Raivio, caruia i s-a alaturat la foarte scurt timp Pasi Pasanen (amandoi au cantat in Plutonium Orange).

Acestia au repetat cateva piese, una dintre ele fiind „Through Her Silvery Body”, care a ajuns pe primul lor demo Out of This Gloomy Light. In 2001, Markus Jämsen se alatura trupei ca al doilea chitarist, iar Mikko Kotamäki (Funeris Nocturnum) ca si vocal. Urmeaza apoi Aleksi Munter (clape) si Matti Honkonen (bass), tot de la Funeris Nocturnum.

Dupa inregistrarea demo-ului, se semneaza un contract cu Firebox Records, iar in 2003 formatia lanseaza albumul de debut, The Morning Never Came.

I februarie 2005, Swallow the Sun lanseaza cel de-al doilea album, Ghosts of Loss. Single-ul “Forgive Her…” s-a clasat pe locul 4 in Finnish Top 20 in saptamana lansarii si a ramas in top timp de 6 saptamani.

In 2006 semneaza cu Spinefarm Records si pornesc intr-un mic turneu european. In ianuarie 2007, lanseaza cel de-al treilea album, Hope, care include un cover al piesei „Alavilla mailla” (pe care au tradus-o ca „These Low Lands”), vocea fiind interpretata de Tomi Joutsen, frontman-ul colegilor de la Amorphis.

De asemenea, Jonas Renkse de la Katatonia este invitat pe piesa „The Justice of Suffering.” 

In septembrie 2008 apare EP-ul Plague of Butterflies. In decembrie sustin o serie de concerte in deschiderea celor de la Apocalyptica in Marea Britanie.

Pe 18 mai 2009, tobosarul Kai Hahto, se alatura trupei in locul lui Pasi Pasanen. Urmatorul album New Moon a fost produs de Jens Bogren si lansat pe 9 noiembrie 2009.

Pe 3 decembrie 2014, Swallow the Sun a anuntat faptul ca Kai nu va mai inregistra tobele pe urmatorul album.

Acesta a plecat sa il inlocuiasca pe bateristul trupei Nightwish pentru albumul si turneul din 2015.

Juuso Raatikainen l-a incluit pe acesta ca tobosar nu norma intreaga. Pe 13 noiembrie 2015 Swallow the Sun lanseaza cel mai nou album, Songs from the North I, II, & III.

Evenimentul pe Facebook: https://www.facebook.com/events/192814674538988/

 

Grafica Metal Gates Festival este creata de nimeni altul decat Costin Chioreanu.

Abonamentele sunt intr-un numar limitat (800), s-au pus in vanzare in reteaua iabilet.ro si au urmatoarele preturi:
90 RON – primele 50 de bilete

120 RON – urmatoarele 100 de bilete

150 RON – urmatoarele 300 de bilete

180 RON – urmatoarele 350 de bilete (inclusiv la intrare in limita disponibila)

*nu exista bilete pe zile

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Magazinele  IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.

Detalii

Dată:
19 martie 2024
Oră:
6:36

Lasă un răspuns