• Romania
  • English

Luni 11 Martie 2013 ora 21:00 The Silver Curch va invita la un concert special MONO.

11 Martie 2013

Luni 11 Martie 2013 ora 21:00 The Silver Curch va invita la un concert special MONO. @ The Silver Church

Promoter: The Silver Church
Gen muzical: Rock
Preț: 60 lei

Trupa japoneză Mono, una dintre cele mai spectaculoase trupe post-rock din toate timpurile, va sosi pentru prima dată la Bucureşti pe 11 Martie 2013, la clubul The Silver Church, în cadrul turneului de prezentare al noului lor album intitulat „For my parents”. Acesta este totodată primul pre-party B’ESTFEST Summer Camp 2013 dintr-o lungă serie de evenimente care-şi propun să pregăteasca publicul român pentru ediţia din acest an a festivalului ce va avea loc în weekend-ul 5-7 iulie, în cadrul B’ESTFEST Park din Tunari.Înfiinţată în acelaşi an cu Explosions in the sky şi la scurt timp după superbul JakobMono a luat naştere în 1999 la Tokyo şi până acum a pus pe piaţă 6  albume de o frumuseţe aparte, materiale ce pot fi considerate reper sau chiar sursa de inspiraţie pentru întregul curent post-rock de astăzi, un adevărat boom muzical. Muzica Mono este un amestec inspirat dar şi original de experimental şi instrumental rock, cu treceri prin shoegaze, muzică clasică, ecouri noise şi atingeri minimaliste, efectele chitărilor lui Yoda şi Taka fiind “motoarele navei” japoneze. Bass-ul lui Tamaki are rolul de a accentua gravitatea pasajelor înălţătoare iar trecerile complexe şi variate ale bateriei lui Yasunori rămân imediat întipărite în mintea ascultătorului MONO. Restul instrumentelor inserate de cei 4 in piesele lor completează armonios un sunet inconfundabil: organ, pian, timpani, glockenspiel.


Mai puţin comerciali ca Mogwai şi nu atât de titraţi ca Sigur Ros sau Godspeed you! Black Emperor, cei din Mono au reuşit, atât cu cele  6 albume cât şi cu alte experimente făcute alături de alţi muzicieni, să dinamiteze o scenă ce nu există propriu-zis acum 13 ani, având astăzi posibilitatea de a savura destul de des albume şi concerte speciale cu trupe ca: God is an AstronautCaspianPelicanRussian CirclesCecilia EyesKwoonKovlo sau Tides From Nebula. Pentru toţi aceşti muzicieni dar şi pentru mulţi alţii, Mono este o trupă cult, reper pentru scenă post-rock.


În deschidere va fi prezent proiectul Costin Chioreanu And The Choir Of 13 Ghosts, artistul de origine română fiind cunoscut pentru colaborările sale cu trupe din ţară şi străinătate pe partea de design şi ilustraţie. Pornind de la faptul că artistul îşi compune şi înregistrează singur soundtrack-uri pentru expoziţiile sale de grafică, ideea de a aduce live acest gen de muzică a venit ca o progresie naturală, existând deja două evenimente sub acest nume, realizate în aer liber.


Bilete se pot achiziţiona online, pe http://www.iabilet.ro şi http://www.metalhead.ro/bilete, sau în seara concertului, la intrarea în club, la preţul unic de 60 de lei.


Concertul trupei Mono este primul pre-party B’ESTFEST Summer Camp organizat în acest an, festivalul fiind programat să aibă loc în perioada 5-7 iulie. Abonamentele pentru cea de-a şaptea ediţie B’ESTFEST sunt disponibile online, pe http://www.myticket.ro, la preţul de 150 de lei în cadrul promoţiei early bird.

Pentru a evita lipsa de alcool sau aglomerație la bar vă rugăm să accesați următorul formular. Părerea ta contează și încercăm să informăm organizatorii cu preferințele / sugestiile voastre.
Sugestii și reclamații.
Trimite pe: Yahoo

Vezi și

Bucharest Craft Beer Festival 2018 Balkanik Festival 8 Full Moon Live Festival 2018 AWAKE Festival 2018 DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER