>
  • Romania
  • English

evenimente: JAZZAPPELLA cântă în deschierea concertului Paolo Fresu și Ralph Towner in Sala Radio | 14 Mai 2016

10 Mai 2016

JAZZAPPELLA cântă în deschierea concertului Paolo Fresu și Ralph Towner @ Sala Radio

Gen muzical: JAZZ
Preț: 95 lei

Grupul Jazzappella va deshide concertul susținut de Paolo Fresu și Ralph Towner, ce va avea loc în data de 14 Mai, de la ora 20:00, la Sala Radio din București.

 

Accesul în sală se face începând cu orele 19:30, iar în acest moment mai sunt disponibile bilete în număr limitat, în Rețetele Eventim.ro și IaBilet.ro.

 

În concertul de la Sala Radio, Jazzappella va aborda standarde de jazz și pop cu aranjamente vocale îndrăznețe, energice, sau lirice și pline de sensibilitate.

 

Despre Jazzappella

 

 

Jazzappella este un proiect început în anul 2006 de Zoltán András, cunoscut publicului larg mai ales ca solist al grupului Sarmalele Reci, dar și compozitor și instrumentist.

 

În anul 2010, sub numele Jazzappella, se lansa pe radio și pe internet, o primă înregistrare în formulă de septet a cappella, cu un sensibil cântec de Crăciun, ”Să ningă iar”.

 

Anii 2011-2014 sînt o perioadă în care proiectul continuă în diverse componențe. În 2015, Jazzappella începe într-o nouă formulă, pregătind material pentru înregistrarea unui album și pentru un turneu național și european.

 

Până în prezent, Jazzappella a avut apariții în public și pe posturi de radio și TV în țară și în străinătate, în cluburi, în săli de teatru și în aer liber, la diverse festivaluri etc.

 

Din activitatea diversă, merită amintite următoarele spectacole: Samfest Jazz Internațional, Timișoara Jazz Festival, Festivalul George Enescu, Festivalul International A Cappella de la Girona - Spania, Festivalul International Alba Jazz, Gala Bucuresti 555 de ani, Festivalul G.Feszt sau Festivalul Timișoara muzicală, la Filarmonica Banatul.

 


 

Jazzappella înseamnă:

 

Ana Băncescu - sopran

Marina Arsene - sopran

Tereza Catarov - alto

Zoltán András - tenor

Alexandru Grăjdeanu - bariton

Csaba Gáspár - bas

 

Jazz Syndicate Live Sessions vine cu o nouă premieră pentru scena jazz din România, anume concertul Paolo Fresu și Ralph Towner de la Sala Radio, în care cei doi aclamați artiști vor prezenta albumul Chiaroscuro, o colaborare muzicală de excepție.

 

Albumul Chiaroscuro este o demonstrație de virtuozitate muzicală, fiind, în același timp, mult mai mult de atât: o întâlnire accidentală dintre doi artiști, a căror respect reciproc le-a arătat calea spre o colaborare minunată.

 

Chiaroscuro îi aduce împreună pe Ralph Towner cu trompetistul Paolo Fresu, cei doi cunoscându-se la un festival din Sardinia, în urmă cu 15 ani. Ca și majoritatea albumelor pe care Towner le-a produs în colaborare cu un alt artist, Chiaroscuro este o demonstrație a tehnicii sale excelente, dar și o ocazie pentru interacțiune muzicală.

- The New York Times

 

Despre Paolo Fresu și Ralph Towner

Unul dintre marii trompetiști ai lumii, prolificul muzician de jazz Paolo Fresu are la activ peste 300 de înregistrări. Născut în 1961 în Sardinia, Italia, Paolo Fresu a început să cânte la trompetă la vârsta de 11 ani, urmând mai târziu cursurile Conservatorului din Cagliary. La scurt timp după absolvirea conservatorului, a început să primească numeroase distincții, dintre care prestigiosul premiu al l‘Academie du Jazz sau Django D’Or. 

Cu un sunet tributar erei Miles Davis din anii ’50, Fresu și-a creat o manieră proprie, trecând cu naturalețe prin orice stil, de la jazz la fusion.

Între înregistrări și concerte, Fresu activează și ca director artistic la festivalului de jazz din orașul său natal, Berchida -Time in Jazz Festival și compune muzică pentru cinema și balet.

În 2010, muzicianul a înregistrat albumul Chiaroscuro, împreună cu chitaristul american Ralph Towner, pe care îl vom vedea pe 14 Mai și pe scena de la Sala Radio - Bucuresti, precum și dublul set Songlines/Night & Blue. Desertico este ultimul său album, lansat în 2013.

 

Ralph Towner (născut în1940) este un multi-instrumentist de origine americană, compozitor, producător și șef de orchestră. Cântă la chitară de douăsprezece coarde, chitară clasică, pian, sintetizator, percuție și trompetă.

 

Cel mai bine cunoscut ca chitaristul și compozitorul ansamblului de jazz acustic Oregon, Towner a avut de asemenea o carieră solo bogată și variată, marcată de colaborări muzicale memorabile cu mari muzicieni moderni ca Gary Burton, John Abercrombie, Egberto Gismonti, Larry Coryell, Keith Jarrett, Jan Garbarek și Gary Peacock .

Biletele pentru acest eveniment au preturi incepand cu 95 lei, în funcție de categorie și pot fi cumpărate din Rețelele Eventim, Bilete.ro și IaBilet.ro.

 

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1535191906791654/

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=4i1QNwH4K5Y 

Pentru a evita lipsa de alcool sau aglomerație la bar vă rugăm să accesați următorul formular. Părerea ta contează și încercăm să informăm organizatorii cu preferințele / sugestiile voastre.
Sugestii și reclamații.
Trimite pe: Yahoo

Vezi și

Începe luna septembrie cu o plimbare La pas pe Calea Victoriei! Maraton cultural de Zilele Bucureștiului,  în Piața Constituției din Capitală! Festivalul Ambasadelor 2018 @ ARCUB și Parcul Titan | 3-9 septembrie Balkanik Festival 8 DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER