• Romania
  • English

Jan Akkerman deschide seria concertelor Guitar Masters @Hard Rock Cafe

23 Noiembrie 2012

Jan Akkerman deschide seria concertelor Guitar Masters @Hard Rock Cafe @ Hard Rock Cafe

Promoter: Cavalleria Events , Hard Rock Cafe
Preț: 80 - 400 Lei

Primul eveniment din seria Guitar Masters va avea loc vineri, 23 noiembrie 2012, la Hard Rock Cafe avand un invitat de onoare din Olanda. Maestrul desavarsit al chitarei, Jan Akkerman, revine in Romania. Acum 17 ani a concertat la Sala Palatului alaturi de Paul Rodgers.

Jan Akkerman este considerat cel mai bun chitarist al lumii, cel putin asa au hotarat editorii revistei britanice Melody Maker. A luat „Harpa de Aur“ in Olanda pentru intreaga sa cariera, tara in care este vedeta nationala. Akkerman a experimentat mereu cu chitare si echipamente noi remarcandu-se printr-un sunet special. A pionierat alternarea volumelor producand sunete degajate, fluide, sustinute, desi este faimos si pentru interpretari la viteze uimitoare. Akkerman este primul artist care a folosit lauta intr-o formatie rock demonstrand un interes deosebit pentru cultura timpurilor medievale si epoca Renasterii.

Recunoscut la nivel international inca din anii ’70, ca membru al trupei Focus alaturi de Thijs van Leer, Akkerman a compus monumentala piesa progressive rock, „Hocus Pocus“ si, ca prin magie, a intrat in toate topurile de atunci si a ramas in constiinta colectiva pana in zilele noastre. „Hocus Pocus“ s-a auzit la cele mai importante competitii sportive, emisiuni TV, reclame, jocuri video, filme si seriale de televiziune. Muzicieni din variate zone muzicale au exploatat tema piesei folosindu-se de farmecul compozitiei. O recunoastem in cover-urile semnate de Iron Maiden, Vanessa-Mae, Michael Fath, Helloween, Marillion sau The Vandals.

Chitaristul olandez Jan Akkerman a realizat aproape orice isi poate dori un muzician. A cantat cu BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman, Ice-T si a realizat o multime de albume solo impresionand prin stilul sau versatil, fara granite si fara limitari. In toamna anului 2011 a fost lansat cel mai nou material de studio, „Minor Details“, ca o continuare a materialului „C.U.“ din 2003. Critica de specialitate aprecieaza albumul comparand unele piese selectate de pe „Minor Details“ cu atmosfera muzicala creata de Santana, Miles Davis sau Stelly Dan si cu energia muzicii Focus. Un material complet semnat de un artist desavarsit: Jan Akkerman, „Minor Details“, 23 noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti.

Biletele, in limita locurilor disponibile, pot fi achizitionate de la Hard Rock Cafe, din reteaua distribuitorilor Eventim si prin sistemul rezervariclub.ro, avand preturi variate 80 si 400 de lei. Biletele cu locuri la mese necesita rezervare imediat dupa achizitionarea folosind datele de contact Hard Rock Cafe Bucharest: 021 206 6261. Concertul va incepe la ora 21:00.

Un eveniment Cavalleria Events. Parteneri Media: 121.ro, 4arte.ro, 9am.ro, Academia Catavencu, ambition.ro, apropo.ro, askmen.ro, bewhere.ro, bestmusic.ro, best-event.ro, bloodbath.ro, bucuresteni.ro, bucharest-guide.ro, calendarevenimente.ro, Caminul, Casa Mea, Domus, goingout.ro, Kamikaze, iconcert.ro, infomusic.ro, jurnalul.ro, jurnalrock.ro, maximumrock.ro, metalhead.ro, metalfan.ro, metropotam.ro, National Magazin, Oops Media, Rock FM, Ring, Romania Libera, Romanian Rock Radio, rockstage.ro, rockarolla.ro, Sapte Seri, sofresh.ro, Stop to Shop, vedeta.ro, woobicha.ro, Zile si Nopti.

Pentru a evita lipsa de alcool sau aglomerație la bar vă rugăm să accesați următorul formular. Părerea ta contează și încercăm să informăm organizatorii cu preferințele / sugestiile voastre.
Sugestii și reclamații.
Trimite pe: Yahoo

Vezi și

Începe luna septembrie cu o plimbare La pas pe Calea Victoriei! Maraton cultural de Zilele Bucureștiului,  în Piața Constituției din Capitală! Festivalul Ambasadelor 2018 @ ARCUB și Parcul Titan | 3-9 septembrie Balkanik Festival 8 DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER