• Romania
  • English

Eveniment: GRANDMASTER FLASH a€“ LIVE CONCERT

22 Iulie 2011

GRANDMASTER FLASH – LIVE CONCERT @ The Silver Church

The First DJ to play the turntables as a musical instrument.

 

 În  premieră  în România, The Silver Church Club găzduieÅŸte pe data de 22 iulie 2011, începând cu ora 22.00, un concert al legendarului artist Grandmaster Flash. 

 Joseph Saddler, american cu origini caraibiene este cu siguranţă unul dintre cele mai cunoscute ÅŸi apreciate nume de pe scena hip-hop-ului ÅŸi nu numai. Cunoscut sub numele de Grandmaster  Flash, unul dintre membrii fondatori ai hip hop-ului, cu o carieră de peste 30 de ani, artistul de american este primul DJ care a folosit platanele ca pe instrumente muzicale, ajungând să facă, practic, “muzică din muzică” ÅŸi să ducă DJing-ul la rang de artă. 

 Copilăria lui Joseph s-a consumat în Bronx în jurul discurilor părinÅ£ilor săi. În adolescenţă a studiat inginerie ÅŸi electronice în timp ce a început să mixeze la diferite petreceri din cartier.

AlÅ£i câÅ£iva ani după, experimentând, a ajuns să dezvolte tehnica de “cutting” până când a adus-o în forma de “scratch”, aÅŸa cum este cunoscută acum. În 1981 lanseaza The Official Adventures of Grandmaster Flash, prima piesă cu scratch-uri.

Astăzi, vizionarul artist este recunoscut internaÅ£ional ca părinte al hip-hop-ului atât pentru ceea ce a făcut din punct de vedere tehnic cât ÅŸi pentru release-urile sale, în special cele în formula Grandmaster Flash and The Furious Five, una dintre primele trupe de  rap ÅŸi, cu siguranţă, una dintre cele mai apreciate din întreaga istorie a muzicii.

Grandmaster Flash and the Furious Five este prima trupă de hip-hop  introdusă în Rock & Roll Hall of Fame, muzeu care l-a ÅŸi premiat recent pe Flash cu Gold Record ÅŸi Life Time Acheivement Award în recunoÅŸtinţă pentru contribuÅ£ia adusă muzicii pe care o reprezintă.

În deschiderea concertului Grandmaster Flash vor evolua pe scena The Silver Church Club Norzeatic ÅŸi Khidja, Vlad Dobrescu, Deeproots ÅŸi Emap.

 

 

PreÅ£ul biletului: 35 lei în avans, 50 lei la intrare, în seara evenimentului. Biletele în avans se pot cumpăra din reÅ£eaua Eventim (online pe www.eventim.ro sau în magazinele Cosmote, Orange, Vodafone, Domo, Humanitas ÅŸi CărtureÅŸti.)

 

 

 

Open doors: 22:00

Pentru a evita lipsa de alcool sau aglomerație la bar vă rugăm să accesați următorul formular. Părerea ta contează și încercăm să informăm organizatorii cu preferințele / sugestiile voastre.
Sugestii și reclamații.
Trimite pe: Yahoo

Vezi și

Bucharest Craft Beer Festival 2018 Balkanik Festival 8 Full Moon Live Festival 2018 AWAKE Festival 2018 DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER