• Romania
  • English

Eveniment: Concert Tunderground

26 Mai 2011

Concert Tunderground @ The Silver Church

TÜNDERGROUND – Lansare album “Ballyho”

26 mai 2011, The Silver Church Club

 

 

The Silver Church Club găzduieÅŸte pe data de 26 mai, începând cu ora 21:00, lansarea noului album al trupei TÜNDERGROUND, intitulat  Ballyho.
TÜNDERGROUND este o trupă formată din 7 membri (Bányász Bertalan - proiecÅ£ie video, Bene Zoltán - clape, Boldizsár Szabolcs - flaut, clape, Hompoth Arthur-Norbert - baterie, instrumente de percuÅ£ie, Kelemen István-Csaba - vioară electrică, drâmbă, Szakál Attila - chitară bass, Szász István - chitară electrică) care si-a pus bazele in 2004 în Miercurea Ciuc. Noutatea pe care a adus-o această echipă pe piaÅ£a muzicală din România este varietatea instrumentelor folosite. Muzica lor instumentală, cântată la flaut, drâmbă, chitară electrică ÅŸi acustică, vioară electrică, tobe ÅŸi chitară bas, are o sonoritate aparte, iar melodiile lor găzduiesc nenumărate oportunităţi de combinaÅ£ii stilistice, linii melodice ÅŸi compozitorii.

 

http://www.youtube.com/watch?v=tFkG5mn7JS0

 

Trupa ÅŸi-a lansat primul album, Mirtill, în anul 2007, până atunci nu puteau fi ascultaÅ£i decât la concerte. Majoritatea concertelor Tündérground au loc în cadrul festivalurilor ÅŸi în cluburi. Primul album redă concertul lor de la Festivalul SZIN din oraÅŸul Szeged unde au fost invitaÅ£i trei ani consecutiv. Printre participarile Tündérground  putem enumera: Festivalul Peninsula, cel de la TuÅŸnad sau Festivalul Stuffstock, Festivalul TIFF Cluj-Napoca, zilele orasului Sfântu-Gheorghe, la Festivalul Hegyalja în Tokaj, Valea Artelor din Öcs, Festivalul Balaton, Sziget- Open stage etc.

 

http://www.youtube.com/watch?v=8-DZcjfx2gM

 

Invitaţi speciali ai evenimentului: A.G. Weinberger şi Edi Neumann.

A.G. WEINBERGER muzician de excepÅ£ie cu reputaÅ£ie internaÅ£ională, chitarist, vocalist, interpret la muzicuţă, producător ÅŸi realizator de emisiuni radio ÅŸi producător de albume, iniÅ£iator al miÅŸcării de cluburi, el este o certă autoritate în domeniu. Chitarist autodidact inca de la varsta de 11 ani, A.G. Weinberger a castigat numeroase premii importante pana la varsta de 20 de ani. La mijlocul anilor ‘80, A.G. a făcut tranziÅ£ia de la chitară rock la chitară de blues, consolidându-ÅŸi de atunci stilul, fapt ce a dus la participarea în cadrul a numeroase festivaluri de muzică din Statele Unite, Germania, Turcia, Ungaria ÅŸi Israel. A.G s-a lansat în 1996 cu primul album de blues din Romania, “Good Morning, Mr Blues”, un an mai târziu, artistul lansând cel de-al doilea album “Standard Weinberger” ce si-a atins scopul de a scoate blues-ul din underground pentru a-l aduce cat mai aproape de publicul larg din Romania, materialul obÅ£inând premiul de ”Cel mai bun disc de jazz al anului” in 1997. In 1999, la discografia artistului se adauga cel de-al treilea album, ”Transylvania Avenue”, înregistrat la Budapesta.  Între noiembrie 2004 ÅŸi martie 2005, A.G. a înregistrat noi piese în studiourile din Nashville, Seattle ÅŸi Boston ce au culminat cu apariÅ£ia unui nou album în 2006 – “Nashville Calling”, fiind primul material discografic de cross-over din Å£ara noastră. Succesul acestui album i-a adus lui Weinberger aprecierea internaÅ£ională, fiind selectat pentru Premiile Grammy în anul 2007.

 

Preţ bilet: 10 lei.

Pentru a evita lipsa de alcool sau aglomerație la bar vă rugăm să accesați următorul formular. Părerea ta contează și încercăm să informăm organizatorii cu preferințele / sugestiile voastre.
Sugestii și reclamații.
Trimite pe: Yahoo

Vezi și

Bucharest Craft Beer Festival 2018 Balkanik Festival 8 Full Moon Live Festival 2018 AWAKE Festival 2018 DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER