• Romania
  • English

Duminică, 12 mai, începând cu ora 18, te așteptăm în Fabrica la un concert Cobzality - o sesiune de folclor românesc autentic, datini și tradiții combinate cu o vastă gamă de instrumente de percuție, trompetă, caval, nai și sunete de sintetizator.

12 Mai 2013

Concert Cobzality @ Fabrica Club

Preț: 15 RON

EVENT FB - www.facebook.com/events/148148565368214/

 

Trupa Cobzality s-a lansat pe 1 decembrie 2012, odată cu videoclipul Paparudă rudă - http://youtu.be/MkfE3ceEsX4

 

Numele Cobzality nu a fost ales la întâmplare. La unison, istoricii muzicali și etnologii au căzut de acord că dacă un instrument tradițional ar putea căpăta rangul de brand de țară, cobza ar fi primul care poate aspira la acest statut. Provenită din milenara liră tracă, cobza face parte din cultura noastră națională, din identitatea muzicală a poporului român.

 

Cobzality încearcă să aducă o bucată din sufletul și spiritul românesc, așa cum îl percep semnatarii proiectului. „Ca să știi încotro te îndrepți, trebuie să afli de unde vii. România nu înseamnă doar azi. Prea prinși să trăim în actualitate, uităm cine suntem, uităm lucruri valoroase, ne contrazicem personalitatea și ne infirmăm identitatea.”- declară semnatarii proiectului, care cred că au găsit o cale de a aduce în prezent vestigiile valoroase ale culturii românești.

 

Florin Romașcu (percuție), Robert Magheți (tobe), Sebastian Burneci (trompetă), inițiatorii acestui proiect muzical, sunt cunoscuți  atât datorită trupei Sistem (primii 2),  cât și datorită proiectelor individuale.

 

Alături de ei, din Cobzality (www.facebook.com/Cobzality) mai fac parte Bianca Purcărea (voce), Victor Mihăilescu (live programming) și Cristian Moroianu (nai & călușar). În concerte, li se vor alătura și alți muzicieni, virtuozi ai instrumentelor și ai cântecului tradițional românesc. Astfel, nu trebuie să surprindă pe nimeni dacă la un eveniment, elementul care domină scena este un instrument instrument muzical. Poate fi un bucium sau naiul, poate fi cavalul sau chiar cobza, cea care a inspirat și denumirea proiectului muzical.

 

Cu alte cuvinte, Cobzality este un proiect cu suflet românesc, în care se îmbină muzica tradițională veche cu sonorități moderne. Este un proiect care scoate la iveală nestemate ale culturii naționale, pentru a le pune apoi în valoare pe un fond muzical modern. 

Pentru a evita lipsa de alcool sau aglomerație la bar vă rugăm să accesați următorul formular. Părerea ta contează și încercăm să informăm organizatorii cu preferințele / sugestiile voastre.
Sugestii și reclamații.
Trimite pe: Yahoo

Vezi și

Începe luna septembrie cu o plimbare La pas pe Calea Victoriei! Maraton cultural de Zilele Bucureștiului,  în Piața Constituției din Capitală! Festivalul Ambasadelor 2018 @ ARCUB și Parcul Titan | 3-9 septembrie Balkanik Festival 8 DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER