• Romania
  • English

Eveniment: ButterflyEffect Night

13 Martie 2010

ButterflyEffect Night @ The Silver Church

ButterflyEffect Night   13 martie      ora 22:00

The Silver Church Club introduce un nou ciclu de evenimente: "Hedonistic Space". În cadrul acestor seri ingredientele cheie sunt fantasmele, visurile, aspiraÅ£iile celor prezenÈ›i. Atitudinea, atmosfera, comunicarea, interacÈ›iunile celor prezenÈ›i se amplifică semnificativ .
Nu inventăm nimic nou. Doar creăm pentru prima dată în Romania ceea ce alÅ£ii, în alte locuri din Europa au reuÅŸit să aducă la nivelul de excelenţă: un spaÅ£iu de manifestare a trăirilor interioare celor mai ascunse, un spaÅ£iu de comunicare È™i de interacÅ£ionare. Un spaÈ›iu ce permite exprimarea activă a atitudinii individuale. Un spaÅ£iu în care  se renunţă conÈ™tient È™i asumat la convenienÈ›ele sociale proprii fără a le afecta pe ale celorlalÅ£i. În sensul de a le respecta ÅŸi a Å£ine cont de ele, atunci când cei din jur o cer. Acest ciclu de evenimente "Hedonistic Space" se  va constitui ulterior într-un manifest al libertăţii mentale. O miÈ™care ce promovează È™i încurajează culturile (È™i implicit comunitățile) alternative. De orice natură ar fi ele.

Una din temele acestei seri (È™i în general a evenimentelor din ciclul "Hedonistic Space") este antiteza. "Lust or chasity, vice or virtue, purity or depravity". Nu-i aÈ™a că în acelaÈ™i timp sălășuiesc în noi ambele atitudini, diametral opuse? Nu-i aÈ™a că uneori avem impulsuri interioare contradictorii ce ne determină să avem o conduită oscilatorie, ezitantă, pasivă, pentru că nu putem să ne hotărâm în ce parte să înclinăm balanÈ›a? Eros sau logos, raÈ›iune sau simÈ›ire, extrovertit sau introvertit, activ sau pasiv, negru sau alb, monogamie sau poliarmonie sunt cliÈ™ee ce ne urmăresc toată viaÈ›a. Și ne fac să ne învârtim într-un cerc vicios din care nu putem să ieÈ™im prin forÈ›e proprii. Ajutorul venit din exterior este în acest caz binevenit. Ajutorul nu constă dintr-o direcÈ›ionare într-o parte sau alta (manipulare) ci din prezentarea obiectivă a variantelor posibile. SubiecÈ›ii vor alege singuri. Dar în deplină cunoÈ™tiință.

A doua temă a acestei seri ( È™i implicit a evenimentelor din ciclul "Hedonistic Space") este atitudinea. Într-o seară de club, de orice fel ar fi ea, atitudinea unei persoane se poate manifesta în două feluri:
1. Prin comportament (atitudine socială, comunicare, dans, interacÈ›ionare, generarea unei atmosfere plăcute, body-language, echilibru, determinare, motivaÈ›ie, distracÈ›ie, interpretarea unui rol - în pielea unui personaj, extrovertism etc.)
2. Prin È›inută. ÎnÈ›elegându-se aici È›inuta corporală (tipul de mers, gestica etc.) È™i tipul de îmbrăcăminte adoptat. Dresscod-ul. Semnalul pe care dorim să îl transmitem celor din jur. Zona de apartenență pe care dorim să o comunicăm non-verbal. În acest fel suntem identificaÈ›i È™i putem la rândul nostru să identificăm cel mai corect oamenii din jurul nostru. "Nu haina îl face pe om" - este o zicală ce se aplică în ziua de astăzi din ce în ce mai puÈ›in. Poate nu haina îl face pe respectivul om, dar haina sigur îl recomandă È™i îl identifică. De aici sfatul, recomandarea È™i rugămintea organizatorilor: pentru toate evenimentele din ciclul "Hedonistic Space", ce au loc în serile de sâmbătă, dresscod-ul recomandat este întotdeauna stylysh, glamour, fetish, kinky, carneval, uniforms, black tie, BDSM (lack, latex, leather), sexy, dress to impress.

 

Pentru că este ButterflyEffect Night, vei avea parte de o experiență nouă: Vei constata că poÈ›i fi regizorul piesei in care joci ca actor in fiecare zi (la serviciu, la È™coală, pe stradă, acasă). Întâi în club, apoi È™i în viaÈ›a de zi cu zi. După un timp vei constata cu surprindere că modul de a percepe lucrurile È›i s-a schimbat. Cei din jurul tău vor vedea la tine un singur lucru: că ai evoluat. Poate nu vor înÈ›elege totul. Dar în nici un caz nu vor trece indiferenÈ›i pe lângă tine.

 

 

"The butterfly effect"- definiție, concept științific

"The butterfly effect" este un concept determinist  a cărui baze au fost puse de matematicianul, fizicianul si filosoful francez Henry Poincare si de matematicianul francez Jaques Hadamard la sfârÈ™itul secolului XIX.

Conceptul spune că ceea ce noi numim întâmplare e de fapt rezultatul unui proces precedent care genereaza o succesiune de evenimente ulterioare. În termeni foarte simpli, în universul material totul e cauză, efect si ordine. "The butterfly effect" se referă la faptul că bătaia aripii unui fluture poate crea un curent de aer ce  se poate dezvolta (în mod teoretic È™i ipotetic) într-un uragan sau poate influenÈ›a traseul unui uragan undeva în Insulele Caraibe.

“The flapping of a single butterfly's wing today produces a tiny change in the state of the atmosphere. Over a period of time, what the atmosphere actually does diverges from what it would have done. So, in a month's time, a tornado that would have devastated the Indonesian coast doesn't happen. Or maybe one that wasn't going to happen, does.” (Ian Stewart, Does God Play Dice? The Mathematics of Chaos, pg. 141).

Pentru a evita lipsa de alcool sau aglomerație la bar vă rugăm să accesați următorul formular. Părerea ta contează și încercăm să informăm organizatorii cu preferințele / sugestiile voastre.
Sugestii și reclamații.
Trimite pe: Yahoo

Vezi și

Full Moon Live Festival 2018 Judas Priest - Firepower la Bucuresti 2018 Concert Joe Satriani la Bucuresti Electric Castle 2018 Rockstadt Extreme Fest - 02-05 aug 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER