>
  • Romania
  • English

Balkan Party - Live Concert DUBIOZA KOLEKTIV@The Silver Church | 25 ianuarie 2012 | Evenimente Bucuresti

25 Ianuarie 2012

Balkan Party - Live Concert DUBIOZA KOLEKTIV @ The Silver Church

Promoter: The Silver Church Club
Preț: 30 Lei

Pe data de 25 ianuarie 2012, The Silver Church Club organizează pentru prima dată la Bucureşti un concert al celor ce pe bună dreptate sunt denumiţi “senzaţia Bosniei” şi deja încep să cucerească întreaga Europă prin muzica lor ce vine dintr-o experienţă de viaţă:DUBIOZA KOLEKTIV! Un stil muzical aparte, ce îmbină stiluri ca hip-hop, reggae, dub, rock şi folclor bosniac se va face auzit într-o seară de miercuri ce iese din tipare: un concept de petrecere în totalitate balkan ce va ţine până în zori de zi. În deschiderea evenimentului, vor cânta cei de la Madame Hooligan.

 

 

Dacă te vei uita peste lista de trupe nominalizate pentru Independent Album of the Year de la premiile IMPALA de anul trecut, vei găsi notat un nume de trupă în felul următor: Dubioza Kolektiv cu al lor album "5 DO 12". Pentru cei ce au nevoie de o recomandare de muzică bună, Dubioza Kolektiv sunt o formaţie din Bosnia cunoscută prin abordarea mai multor genuri în acelaşi timp. Ei cântă hip-hop, amestecat cu reggae, dub, rock şi folclor bosniac. Pentru cei mai cunoscători în ale situaţiei, Dubioza Kolektiv este o formaţie ce oriunde are concerte live face spectacole live extraordinare şi totodată şi-au câştigat notorietatea prin lupta lor de a schimba societatea din ţara lor natală.

 

 

Chiar dacă lumea din “Vest” a început să îi asculte relativ recent, trupa şi-a câştigat statutul de una dintre cele mai bune şi populare trupe live din Europa de Est, iar odată cu lansarea noului album “Wild Wild East” în vara anului 2011, recunoaşterea lor internaţională nu are decât un singur drum, cel ascendent.

io

 

Ce-i face pe ei diferiţi faţă de celelalte trupe? Ei bine, în primul rând, poveştile lor de viaţă. Încă din adolescenţă, au fost supuşi realităţii unui război despre care cei mai mulţi dintre noi am citit doar în articole de ziare sau am urmărit videoclipuri la ştirile naţionale. Căratul a mii de litri de apă pe distanţe lungi a fost activitatea lor zilnică, tot timpul gândindu-se că un glonte sau un obuz le-ar putea curma vieţile, atât lor sau ale prietenilor sau familiilor proprii, mulţi dintre aceştia chiar pierzându-şi totuşi vieţile. Atâta timp cât electricitatea mergea, în timpul liber pe care abia şi-l găseau ei au creat muzică în adăposturi, prin acest mod învăţând să cânte la diferite instrumente şi ce e mai important, cum să reziste negativismului creat de război, alcătuind aşadar o formaţie ce ia muzica în serios.

 

 

Iniţial, conceptul muzicii lor a venit din nevoia de a se exprima printr-o voce de schimbare a societăţii şi să arate lumii întregi că există o viaţă normală în Balcani indiferent de stereotipurile create de media. În acest sens, multe din versurile celor de la Dubioza Kolektiv se învârt în jurul următoarelor concepte: pace, toleranţă, înţelegere, adăugate unor critici puternice aduse injustiţiei şi naţionalismului. Dar ceea ce le dă putere acestor versuri este faptul că ele vin dintr-o experienţă directă. Dubioza Kolektiv este cunoscută în Bosnia pentru faptul că ei chiar practică ceea ce cântă. Astfel, ei au susţinut înainte de alegerile generale din 2006 un concert menit să susţină mişcarea “Dosta”, înregistrând şi o piesă specială pentru acest eveniment. Lansarea celui de-al patrulea lor album, “Firma Ilegal” s-a făcut cu un mare concert fix în faţa Parlamentului din Bosnia, fiind un statement puternic împotriva corupţiei din guvern, fapt ce a concluzionat într-o mulţime de articole în presă. Iar în 2010, trupa a revoluţionat modul prin care tineretul a fost convins să meargă la alegeri, prin organizarea mai multor concerte în principalele oraşe ale Bosniei. Un succes necontestat, cu săli pline, mii de tineri înscriindu-se la vot. Acum, după 8 ani şi 6 albume la activ (cel mai nou album “Wild Wild East”, lansat în septembrie 2011), poţi spune că au un palmares ce l-ar face invidios pe orice muzician: O mulţime de fani (“5 do 12” a fost descărcat de peste 100.000 de ori şi numărătoarea nu se opreşte aici). În afara Balcanilor, ei au fost nominalizaţi pentru “Cel mai bun album independent al anului 2011” şi recunoscuţi de BBC şi Time Magazine drept vocea muzicală a Bosniei. Iar acum, cu o casă de discuri internaţională alături şi luni întregi ataşate unui nou turneu, drumul nu poate fi decât ascendent.

 

 

Dar să ne întoarcem la muzică. Dacă te uiţi după tipul “macho”, “bling bling”, “rude boy” şi valoarea ego-ului în care sunt implicaţi de fapt numai banii nenumăraţi, nu le vei găsi aici. Viaţă condusă de brand-uri sau în ton cu cele mai noi tendinţe în fashion-ul egoist, nici atât. Ei cântă muzică tradiţională văzută din perspectiva lor, construită de un război la care au fost nefericiţi părtaşi. Şi toate acestea sunt prezentate într-o formă veselă, ca o respiraţie de aer proaspăt.

 

 

DUBIOZA KOLEKTIV BAND INFO:

 

Almir Hasanbegovic – vocals

Adis Zvekic – vocals

Brano Jakubovic – keys/sampler

Vedran Mujagic – bas

Armin Busatlic – guitar

Senad Suta – drums

Dragan Jakubovic – sound technician

Mario Sevarac – saxophone

 

Official site: dubioza.org | Facebook page

 

 

În deschiderea evenimentului “Balkan Party” vor cânta cei de la Madame Hooligan, o formaţie americano-română (Radu Almăşan - voce, Andrei Cebotari - percuţie şi David Ballon - chitară electrică) ce cântă rock alternativ cu influenţe est-europene. Până acum au un singur album la activ, lansat în anul 2008, numit “AntiHeroes”.

 

 

După concertul Dubioza Kolektiv, petrecerea va continua până dimineaţă, în acelaşi stil balkan, datorită unui invitat la fel de special: DJ Zoran Mirkovic!

 

 

Preţ bilet: 30 lei. Biletele sunt în număr limitat şi se pot cumpăra din reţeaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi online pe www.eventim.ro) sau în seara evenimentului, de la intrarea în club.

Pentru a evita lipsa de alcool sau aglomerație la bar vă rugăm să accesați următorul formular. Părerea ta contează și încercăm să informăm organizatorii cu preferințele / sugestiile voastre.
Sugestii și reclamații.
Trimite pe: Yahoo

Vezi și

Începe luna septembrie cu o plimbare La pas pe Calea Victoriei! Maraton cultural de Zilele Bucureștiului,  în Piața Constituției din Capitală! Festivalul Ambasadelor 2018 @ ARCUB și Parcul Titan | 3-9 septembrie Balkanik Festival 8 DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER