• Romania
  • English

Biografie - Sean Paul

Sean Paul

Nume real: Sean Paul Henriques

Data nașterii: 08 Ianuarie 1973

 

Sean Paul Henriques s-a nascut pe data de 8 ianuarie 1973 in Kingston, Jamaica. Artistul a crescut in St. Andrew, Jamaica. 

 

Parintii lui au avut de asemenea inclinatii artistice, mama sa, Frances este o pictorita cunoscuta.

 

In adolescenta era pasionat de sport, in special inot si polo. Sean Paul a jucat pentru echipa nationala de polo de la varsta de 13 ani pana la 21 de ani. Desi era un jucator foarte bun, tanarul a decis sa urmeze o cariera muzicala. A devenit DJ dupa ce a invatat sa compuna melodii, s-a inspirat din repertoriul lui Super Cat si l-a avut ca mentor pe Don Yute. 

 

DJ-ul Sean Paul a inceput sa cante in Jamaica in anul 1996 si a atras atentia publicului american prin coloana sonora a filmului "Belly" (in care au jucat Mr. Vegas si DMX) si hitul "Hot Gal Today". 

 

In anul 1993 cantaretul a colaborat cu artistii de la Third World si a cunoscut oameni foarte importanti. Sean Paul a lansat melodia "Baby Girl", realizata de producatorul Jeremy Harding in 1996. 

 

Succesul lui a culminat cu aparitia altor melodii: "Nah Get No Bly (One More Try)", "Deport Them", "Excite Me", "Infiltrate" si "Hackle Mi". 

 

In 1999, Sean Paul a decis sa se concentreze asupra publicului american. Colaborarea cu Mr. Vegas pentru piesa "Here Comes the Boom" a lui DMX a avut ca rezultat o lupta intre casele de discuri. Hitul care a intrat in Top 10 Billboard "Hot Gal Today" a devenit o marca a stilului sau. 

 

In luna martie a anului 2000, Sean Paul a lansat primul sau album, "Stage One".
In anul 2002, a lansat cel de-al doilea album al sau, "Dutty Rock". Piesele "Gimme the Light" si "Get Busy au transformat acest album intr-un succes.

 

Pe 27 septembrie 2005 a fost lansat cel de-al treilea album, intitulat "The Trinity". Album ce contine hit-uri precum: "We Be Burnin'", "Ever Blazin'", "Give It up to Me", "Temperature" sau "Never Gonna Be The Same".

Trimite pe: Yahoo
Bucharest Craft Beer Festival 2018 Balkanik Festival 8 Full Moon Live Festival 2018 Snoop Dogg la București, pe 29 august DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER