• Romania
  • English

Biografie - Oceana

Oceana

Nume real: Oceana Mahlmann

Data nașterii: 23 Ianuarie 1982

 

Oceana Mahlmann, cantareata de muzica pop si soul, s-a nascut in 1984, in Germania.

 

Melancolica, dar pozitiva, energica, dar boema, retro, dar actuala. Intr-un cuvant: Oceana, cantareata care aduce muzica soul a anilor '60-'70 in 2011 si combina mostenirea ei culturala cu soundul international intr-un stil autentic. Numele ei inseamna 'adancurile Oceanului'.

 

Nascuta intr-o familie de artisti (mama - un designer haute-couture din Germania, tatal – muzician din Colonia Caraibeana Franceza), Oceana a fost inconjurata inca din copilarie de cantareti, artisti, muzicieni si oameni din industria filmului, aceste personalitati influentandu-i destinul si dezvoltarea artistica.

 

A luat de mica lectii de balet, iar la 5 ani a primit primul sau rol intr-un film.

 

`Nici macar nu stiam sa citesc pe atunci si-mi era greu sa memorez replicile. Asta vreau sa fac. Vreau sa fiu pe scena si sa cant. Simt ca pe scena e ca in viata, iar in filme e altfel. Si in film spui o poveste, asta imi place, dar e ca atunci cand esti in studio: inregistrezi si atat. Ador sa fiu in studio si sa inregistrez, dar pe scena am trupa cu mine si am un feedback direct de la public`.

 

Ca adolescenta, a castigat o bursa pentru studii muzicale, iar pentru primele lectii de canto a avut-o drept profesoare pe cantareata italiana Etta Scollo. Perseverenta si disciplina au ajutat-o pe Oceana sa isi croiasca rapid drumul in industria muzicala: a inceput sa lucreze la Londra, apoi a calatorit la New York pentru inregistrarea albumul de debut – `LOVE SUPPLY`.

 

Melanjul de soul-pop, R’n’B si reggae de cea mai buna calitate a convins definitiv publicul si criticii, primul single de pe album – `Cry Cry` - fiind una dintre cele mai des solicitate piese in playlisturile radiourilor.
`Intotdeauna spun ca [muzica]e un `melange`, e un amestec, asa cum sunt si eu. [Stilul meu] are putin din toate. In principal e [caracterizat] de muzica pe care am ascultat-o in copilarie si care m-a influentat cel mai tare: funk, soul, reggae si desigur hip-hop`, spune Oceana.

 

Oceana a concertat la Bestfest 2009 si de atunci a mai fost de cateva ori la Bucuresti pentru a sustine recitaluri.

Trimite pe: Yahoo
Bucharest Craft Beer Festival 2018 Balkanik Festival 8 Full Moon Live Festival 2018 Snoop Dogg la București, pe 29 august DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER