• Romania
  • English

Biografie Madonna Louise Veronica Ciccone Ritchie

Madonna

Nume real: Louise Veronica Ciccone Ritchie

Data nașterii: 16 August 1958

Madonna Louise Veronica Ciccone Ritchie s-a nascut la data de 16 august 1958 in bay City. A debutat la inceputul anilor 1980 si a devenit cea mai populara cantareata solo.


In urma unui sondaj facut de MTV referitor la videoclipurile care `sparg regulile`, videoclipul Madonnei pentru melodia `Like a Prayer` a ocupat locul intai. In 1989 a pierdut un contract de milioane de dolari cu Pepsi din cauza acestui videoclip. Apoi, `Like a Prayer` a ajuns pe primul loc in topuri, iar solista a multumit firmei Pepsi pentru controversele create.


Madonna a fost aleasa de revista `People` ca fiind una dintre cele mai frumoase 50 de persoane din lume, iar un articol aparut in revista Rolling Stones in anul 2000 estima averea vedetei la 650 de milioane de dolari.


Madonna, a devenit faimoasa nu atat prin muzica ei, cat prin controversele carora le-a dat nastere. Revista `People` a desemnat-o intre primele 25 cele mai controversate persoane din lume, in anul 2001.


Cel de-al doilea album, "Like a Virgin" e lansat in 1984 si devine primul ei album in State iar melodia cu acelasi nume ii aduce Madonnei o interpretare la MTV Video Music Awards unde iese dintr-un tort imbracata intr-o rochie de mireasa, starnind controverse datorita miscarilor din coreografie.


In 1986 se lanseaza True Blue, care a devenit cel mai vandut album al sau din toate timpurile cu 22,5 milioane de copii. In 1989, se lanseaza discul "Like A Prayer", foarte apreciat de critici, care se aratasera pana atunci ostili in ceea ce o priveste pe Madonna. Acesta a fost scris si produs in colaborare cu Patrick Leonard si Stephen Bray.


In 1990 Madonna se intoarce in cinematografe cu pelicula Dick Tracy, in rolul lui Breathless Mahoney, alaturi de actorul Warren Beatty, cu care a inceput o relatie amoroasa. In 1991 Madonna a prezentat documentarul in pat cu Madonna (In Bed with Madonna) la Festivalul de Film de la Cannes, in care apareau cele mai bune momente ale turneului mondial Blond Ambition Tour.


Artista joaca in filmul care i-a marcat cariera, Evita, unde o interpreteaza pe prima doamna argentiniana, Eva Peron. Madonna a castigat Globul de Aur pentru interpretarea sa si premiul Oscar pentru cel mai bun cantec, You must love me, una dintre piesele de pe coloana sonora a filmului.


In 1998, dupa trei ani in care nu a lansat nici un album nou, Madonna se intoarce cu un stil nou, albumul Ray of Light care a fost cel mai bine primit de critica dupa Like a Prayer. In 2003, influentata de climaticul antebelic dintre Statele Unite si Irak, Madonna lanseaza American Life, un album cu un mesaj politic si critic, care sprijinea filozofia anti-razboi. In anul 2004 Madonna a plecat intr-un turneu mondial, Re-Invention Tour, in care a interpretat mari succese ale carierei sale.


In 2005, Madonna revine dupa esecul cu American Life si lanseaza Confessions on a Dance Floor, dupa critica, unul dintre cele mai bune albume ale sale. Urmatorul album al Madonnei se numeste "Hard Candy" si va fi lansat pe 29 aprilie 2008. Albumul contine piese compuse de Madonna, Timbaland, Justin Timberlake & Pharrell. Primul single va fi "4 Minutes" melodie pentru care a filmat un videoclip impreuna cu Justin Timberlake si Timbaland.

Trimite pe: Yahoo
Full Moon Live Festival 2018 Judas Priest - Firepower la Bucuresti 2018 Concert Joe Satriani la Bucuresti Electric Castle 2018 Rockstadt Extreme Fest - 02-05 aug 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER