• Romania
  • English

Biografie - Lora

Lora

Nume real: Laura Petrescu

Data nașterii: 23 Iulie 1982

 

Lora, pe numele complet Laura Petrescu, este o cantareata de muzica dance, nascuta pe 23 iulie 1982, la Vaslui.

 

Si-a petrecut copilaria la tara, iar apoi a studiat la Scoala Generala Nr. 7 din Galati si la Liceul 'Sf. Maria'.

 

Muzica este cea mai mare pasiune a Lorei. Inca de mica si-a manifestat talentul cantand prin casa si in fata prietenilor.

 

A inceput sa cante ca backing vocalist intr-o trupa rock, intitulata 'FM', care a initiat-o, iar in 2004 a decis sa participe la concursul 'Star Factory' - unul dintre cele mai tari concursuri de atunci. Participarea Lorei nu a fost una rea pentru ca a fost foarte apreciata si a luat locul 2.

 

Dupa doi ani in care nimeni nu a mai auzit de ea, in 2006, Lora revine in prim plan. Cantareata cauta cateva fete cu care sa cante intr-o trupa indrumata de Marius Moga. Asa le-a cunoscut pe Vero, Lisa si Mona si a pus bazele trupei Wassabi.

 

Prima lor piesa, 'Have Some Fun With Radio 21, a fost imnul postului Radio 21 si a devenit hit in scurt timp.

 

In 2007, Wassabi au participat la Eurovision cu piesele 'Do The Tango' si 'Tango', dar nu au reusit sa ia primul loc. A urmat apoi single-ul 'Si m-am indragostit de tine', single ce s-a bucurat de un reala apreciere din partea publicului.

 

Colaborarea cu Wassabi s-a terminat dupa trei ani, in 2009, cand Lora a decis ca este timpul sa faca ceva pe cont propriu. 'Hello (Lonely girl)' a fost ultima piesa lansata de Wassabi cu Lora in grup.

 

In 2010, Lora a participat la Selectia Nationala Eurovision impreuna cu Sonny Flame. Piesa lor, 'Come Along' nu a iesit castigatoare.

 

Tot in 2010, Lora a colaborat cu cativa artisti, printre care JJ, Matteo si Vunk, iar in vara a avut onoarea sa cante in deschiderea concertului Faithless de la Ciuc Summer Fest alaturi de trupa Sensor.

 

In toamna lui 2010, Lora a lansat videoclipul 'Hot Spot' ft Phelipe, desi nu a promovat piesa ca single.

 

In ianuarie 2011, Lora a lansat primul sau single solo: `No More Tears` si a semnat cu casa de productie a lui Adrian Sina de la Akcent - Sisterhood Live Records.

 

Adi a ramas placut impresionat de vocea Lorei inca din 2010, cand a rugat-o sa inregistreze refrenul piesei `That's My Name`, apoi cel al piesei `My Passion`.

 

In toamna lui 2011, Lora a lansat cel de-al doilea single solo, `Un vis`.

Trimite pe: Yahoo
Festivalul Ambasadelor 2018 @ ARCUB și Parcul Titan | 3-9 septembrie Bucharest Craft Beer Festival 2018 Balkanik Festival 8 Old Grave Fest VII DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER