Biografie Linkin Park

Linkin Park

Nume real: Linkin Park

Data nașterii: 01 Ianuarie 1996

Linkin Park este o trupă de rock din Agoura Hills, California. De la formarea lor din 1996, trupa a vândut peste 50 de milioane de copii după albume și a câștigat două premii Grammy din 6 nominalizari, plus alte premii din partea MTV.

 

Linkin Park înseamnă rock alternativ, hip-hop și electronic. Membrii trupei sunt originari din sudul Californiei.

 

Istoria trupei a început acum noua sau zece ani, atunci când Mike Shinoda, Brad Delson și Rob Bourdon au pus bazele unei formații numite Xero. Ideea formării trupei a apărut in dormitorul vocalistului Mike Shinoda, unde acesta împreună cu Delson au înregistrat primul material, în 1996. Cei doi fuseseră colegi de școală. Acolo l-au intâlnit și pe bateristul Rob Bourdon. Shinoda l-a racolat pe DJ-ul Joseph Hahn în timpul studiilor la Art Center College în Pasadena. Delson l-a adus pe basistul Dave "Phoenix" Farrell, care avea să părăsească trupa după colegiu, și să se întoarcă după un an. Ultimul adus a fost Mark Wakefield; și ulterior, trupa și-a schimbat numele în Hybrid Theory (aceasta avea să fie titlul albumului lor de debut, lansat în 2000).


Ulterior, formația avea să își schimbe numele în Linkin Park, aluzie la parcul Lincoln din Santa Monica. În 1999, aveau să semneze cu Warner Bros. Records.

 

Albume:


Hybrid Theory (2000)

Reanimation (2002)

Meteora (2003)

Live in Texas (2003)

Collision Course vs. Jay-Z (2004)

Minutes to Midnight (2007)

Road to Revolution - Live at Milton Keynes (2008)

Songs from the Underground (2008)

Underground 9 - Demos (2009)

A Thousand Suns (2010)

Trimite pe: Yahoo
TIMESHIFT - Bucharest Music Festival - Step into another dimension! STING – IN CONCERT PENTRU PRIMA DATA IN CLUJ – NAPOCA! Rock the City 2017 - The Offspring, Bullet for My Valentine Patricia Kaas la București și Timișoara | 24 si 26 iunie 2017 Depeche Mode | Global Spirit Tour @ Cluj Napoca

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER