• Romania
  • English

Engelbert Humperdinck - Biografie

Engelbert Humperdinck

Nume real: Arnold George Dorsey

Data nașterii: 02 Mai 1936

 

Engelbert Humperdinck, pe numele sau adevarat Arnold George Dorsey, s-a nascut la 2 mai 1936, in Tamil Nadu, Madras, India. Numele lui de scena vine de la compozitorul german cunoscut pentru opera 'Hansel si Gretel'.

 

La varsta de sapte ani incepe sa studieze saxofonul. La 17 ani, lasa deoparte saxofonul si isi incerca norocul in calitate de solist vocal. In prima instanta, il imita pe Jerry Lewis, motiv pentru care ani la randul a cantat sub pseudonimul Gerry Dorsey.

 

In 1958, dupa ce a revenit din armata, labelul Decca Records il ajuta pe artist sa imprime primul sau single, 'I'll never Fall in Love Again'.

 

In 1964, cantaretul se casatoreste cu iubita sa, Patricia Healey.

 

In iulie 1966, Engelbert Humperdinck devine cunoscut in Belgia, unde el si alti patru artisti reprezinta Marea Britanie in cadrul unui concurs muzical anual. Cantaretul reuseste in toamna aceluiasi an sa patrunda in topurile belgiene cu piesa 'Dommage, Dommage'.

 

La inceputul lui 1967, cantaretul lanseaza pe single propria varianta la 'Release Me', un cantec compus in 1946 de Eddie Miller, Robert Yount si James Pebworth. Single-ul va stationa pe primul loc in clasamentul de single-uri din Marea Britanie timp de sase saptamani. De altfel, 'Release Me' a fost si cel mai bine vandut single al anului pe teritoriul britanic.

 

Pana la sfarsitul anilor '60 va mai lansa single-uri precum 'There Goes My Everything', 'The Last Waltz','Am I That Easy to Forget', 'A Man Without Love', 'Les Bicyclettes de Belsize', 'The Way It Used To Be', 'I'm A Better Man', 'Winter World of Love'.

 

A avut propriul sau de televiziune, 'The Engelbert Humperdinck Show', care a fost insa anulat dupa sase luni.

 

In 1989 artistul primeste o stea pe Hollywood Walk of Fame, celebrul bulevard al celebritatilor din Los Angeles, dupa ce cu un an inainte a fost recompensat cu un Glob de Aur la categoria 'Entertainer of the Year'.

 

De-a lungul timpului, Engelbert Humperdinck a primit 63 discuri aur si 24 de platina, precum si patru nominalizari la premiile Grammy. Artistul are la activ peste 50 de materiale discografice si peste 40 de single-uri lansate. Se estimeaza ca pana in prezent albumele sale s-au vandut in peste 150 de milioane de exemplare.

Trimite pe: Yahoo
Full Moon Live Festival 2018 Judas Priest - Firepower la Bucuresti 2018 Concert Joe Satriani la Bucuresti Electric Castle 2018 Rockstadt Extreme Fest - 02-05 aug 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER