• Romania
  • English

Artist: DJ Vania

DJ Vania

Nume real: Tiberiu Jakab

Data nașterii: 0000-00-00

Vania e Tiberiu Jakab. Tiberiu Jakab s-a născut în 1982, iar pe Vania l-a născut în 1995 din pasiune şi fără scop. Scopul apare pe parcurs…Dragostea iniţială pentru muzică a devenit o obsesie care l-a transformat într-un final în DJ. A început să mixeze în liceu, iar primul contact cu echipamente profesionale a fost în 2001. Au urmat apoi diverse mici petreceri. 

Locaţia, publicul, sistemul de sunet şi restul artiştilor din program sunt elementele principale care influenţează setul unui DJ, iar Vania încearcă să-şi potrivească stilul în concordonţă, în destul de largile limite ale muzicii pe care o apreciază. Influenţele muzicale variază de la The Beatles la Laurent Garnier, de la muzică clasică la tehno sau IDM, dar ca DJ încearcă să contruiască un ritm puternic, şi nu se mulţumeşte cu o audienţă statică.Scena muzicală românească a fost mult îngheţată, dar a început să se deschidă în ultimul an, căutând noi stiluri şi sunete, iar acum se simte o drastică îmbunătăţire, atât în scena mainstream, cât şi în cea underground.

 

2006 îl găseşte ca DJ rezident pentru “The Mission” Bucureşti şi al clubului Studio Martin, unul dintre cele mai vechi şi mai renumite din Bucureşti. La premiile Nights.ro pe anul 2005 a fost clasat pe locul 5 la categoria “Cel mai bun DJ al anului” şi pe locul 2 la categoria “Cea mai mare ascensiune a anului”.

 

A scris la revista Nights.ro şi a fost autorul rubricii Contur la Clubbing Mag, V-Factor la Beatfactor.ro şi o casuţă tehnică pentru FHM. Se ocupă de recenzii de artişti, petreceri, EP-uri şi albume, dar şi de articole literare şi editoriale şi a avut ocazia să intervieveze legende ale muzicii electronice precum Derrick May şi mulţi alţii, printre care Marco V, Krafty Kuts, Luciano, Thomas Melchior, Magda, Apparat sau Marco Carola.

 

Împreună cu Andrei Ioncica, au pornit proiectul muzical Vania şi Midy. Piese Vania şi Midy au fost susţinute de mulţi DJ şi producători din România, dar şi de DJ şi producători străini precum Marco G, Magda sau Fergie. Primele trei EP-uri, Friction Addiction EP, Endorse EP şi ISO Dolls EP au apărut la groove++ recordings.

 

În 2007 ocupă împreuna cu Midy locul doi în competitia Heineken Music Thirst şi pun împreună bazele casei de discuri groove++ recordings. Totodată se clasează pe locul 5 în topul celor mai buni DJ-i din România, la premiile Nights.ro.

 

2008 îl găseşte implicat într-un alt proiect muzical. OK Corral are în componenţă trei membri, Vania, Midy şi Thornado, pe numele lor real Tiberiu Jakab, Andrei Ioncica şi Danciu Bogdan. OK Corral e rezultatul mai multor colaborări şi a diverselor proiecte pe care cei trei le-au susţinut. Cei trei şi-au dat seama că sunt foarte compatibili din punct de vedere muzical, astfel rezultând noul proiect, OK Corral, care are la activ Anakin EP, la groove++ recordings, si Planetarium EP, la Craft Music, casă de discuri manageriată de cunoscutul DJ şi producător german Tomcraft. OK Corral se clasează pe locul 2 şi la ediţia din acest an a Heineken Music Thirst.

 

Tot în 2008, Vania se clasează pe locul 8 în topul celor mai buni DJ români, conform voturilor fanilor pentru premiile Nights.ro 2008. Tot în 2008, Vania mixează, alături de Thornado, în India şi Notthingam. Începutul lui 2009 înseamnă gig-uri importante la Hala, o nouă locaţie din Bucureşti. Aici mixează alături de Butch, Radio Slave, Zombie Nation, Tonka şi mulţi alţii.

 

Premiile Nights.ro 2009 aduc pentru Vania următoarele vesti: locul 5 în topul celor mai buni DJ-i români, locul patru pentru cel mai bun proiect muzical (OK Corral), locul 2 în topul celor mai bune producţii româneşti ale anului, pentru piesa Concerto (OK Corral) şi locul 8 în clasamentul „Cel mai reprezentativ DJ român în străinatate”.

 

Pe 11 iulie, OK Corral a lansat EP-ul “Pink Shue”, la Beef Records. “Pink Shue” conţine patru piese, Pink Shue (Green Goblin Version), Pink Shue (Ruby Version), un remix semnat Shades Of Gray, deţinătorii labelului Beef Records şi un remix semnat Jori Hulkkonen, artistul finlandez semnat cu F Communications, casă de discuri deţinută de Laurent Garnier, şi Turbo Recordings, labelul canadian ridicat de Tiga. Jori Hulkkonen este unul dintre cei mai apreciaţi producători din lume, fiind, de altfel, numele din spatele piesei Sunglasses at Night, piesă lansată de Tiga, cât şi unul dintre compozitorii şi producătorii celui mai recent album Tiga, numit Ciao. EP-ul Pink Shue este susţinut de artişti precum Laurent Garnier, Jori Hulkkonen, RadioSlave, Jodi Wisternoff şi mulţi alţii.

Trimite pe: Yahoo
Festivalul Ambasadelor 2018 @ ARCUB și Parcul Titan | 3-9 septembrie Bucharest Craft Beer Festival 2018 Balkanik Festival 8 Old Grave Fest VII DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER