• Romania
  • English

Artist: DJ Valentino Kanzyani

DJ Valentino Kanzyani

Nume real: Valentino Kanzyani

Data nașterii: 0000-00-00

Artist, DJ, producător şi un maestru desăvârşit al remixurilor, Valentino Kanzyani este indiscutabil regele sloven al muzicii electronice underground. Recent intrat în top 100 DJ ai lumii, Valentino nu cunoaşte înţelesul noţiunilor de limită, graniţă, purism. Faptul că este unul dintre părinţii fondatori ai curentului techno din Slovenia, nu l-a oprit niciodată de la a mixa şi unul din seturile sale house sau orice altceva ce i se părea nou la momentul respectiv. Dacă aţi fost prezenţi  la vreunul dintre show-urile lui, cu siguranţă sunteţi de acord cu faptul că energia lui poate fi comparată cu cea a unei lupte de coridă.

Valentino Kanzyani era deja un cunoscut DJ în Slovenia când, în 1995, s-a deschis Ambasada Gavioli. Astfel, el a devenit omul din spatele unuia dintre cele mai renumite cluburi din ţara natală.


Timp de 3 ani şi jumătate a mixat alături de aproape toţi DJ-ii de pe glob, dar pe măsură ce noul mileniu se apropia, s-a retras spre a se dedica propriei munci. Abia după ce a intrat în studio alături de vechiul său prieten, Umek, Valentino şi-a lansat propriul album Recycled Loops la Primevil în vara lui 1999. Astfel, numele Valentino Kanzyanis a început să fie auzit în seturile DJ-ilor din întreaga lume, iar în acelaşi timp, propriile seturi au devenit rapid cunoscute după ce s-a alăturat elitei DJ-ilor internaţionali.


Urmând succesul primei lansări, Umek şi Valentino au transformat Recycled Loops într-un label şi nu au privit înapoi. După ce au lansat mai bine de 20 de albume, duo-ul a coprodus de asemenea şi Earresistible în virtutea laturii house a muncii lor de producţie. În acelaşi timp, calităţile de producător solo ale lui Valentino au creat labeluri variate de la Intec cu House Soul EP şi Tronic( Burros Eslovenos) şi până la Yoshi Toshi cu impresionantul Flying şi noul single al lui Carl Cox, câştigându-şi astfel statutul de Essential Selection de la Pete Tong, iar de curând remixând legendarul track a lui Nathan Fake, Outhouse. Piesa a fost inclusă în toate compilaţiile importante şi a ajuns să facă parte din aproape toate play-listurile DJ-ilor până în vara lui 2007.
Earresistible a apărut ca urmare a pasiunii comune a celor doi pentru tribal house şi elemente ale acestuia, iar latura techno a lui Valentino poate fi observată pe mixul de expert Rock The Discotheque Volumes 1 and 2 (Matrix Musik) şi cele 40 de remixuri pe care le-a scos pentru label-uri precum 23rd Century, Premier Sounds, 20:20, Urbana, Shine, ZYX, Intec, Wet Musik şi lista poate continua.

 

Datorită varietăţii  în ceea ce priveşte sound-ul şi producţia, Valentino a fost capabil să producă şi să mixeze pentru artişti precum Deep Dish, 20:20 Vision, Jon Carter, Wally Lopez, Ken Ishi, Carl Cox şi alţii. Valentino mixează de câţiva ani buni performând în toate colţurile lumii, din Australia până în Asia, Japonia, America de Sud, Canada şi America de Nord. Stilul său i-a adus o mare recunoaştere şi l-a propulsat în fiecare an tot mai sus.

 

După o serie de mari lansări pentru diferite label-uri, Kanzyani a decis că era timpul pentru o pauză. Astfel, a petrecut o vară în Ibiza unde, ca şi mulţi alţi artişti înaintea lui, şi-a găsit o nouă sursă de inspiraţie.  A adunat un grup de artişti sub emblema Jesus Loved You şi acum îi conduce înapoi spre esenţa clubbingului. În onorabila sa cauză este susţinut puternic de colegii de breaslă care după toţi aceşti ani în domeniu şi sute de mii de mile zburate încă îl consideră pe Kanzyani unul dintre cei mai pasionaţi artişti electro cu unul dintre cele mai fresh sound-uri de pe glob.

Trimite pe: Yahoo
Full Moon Live Festival 2018 AWAKE Festival 2018 Judas Priest - Firepower la Bucuresti 2018 Concert Joe Satriani la Bucuresti Rockstadt Extreme Fest 2018 | 2-5 aug

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER