• Romania
  • English

Artist: DJ TRG

DJ TRG

Nume real: Cosmin Niculae

Data nașterii: 0000-00-00

Cosmin Niculae a.k.a. Trigga sau mai pe scurt TRG, este unul dintre promoterii drum'n'bass-ului în România. Apariţia sa a provocat agitaţie atât pe scena heavy- bass, cât şi în majoritatea ramurilor muzicii electronice ce au în comun pasiunea pentru sound-uri noi, ritmuri molipsitoare şi bass-uri zdrobitoare. Este de asemenea unul dintre creatorii site-ului drumandbass.ro, primul de acest gen din ţară.

În anul 2002 TRG a fondat alături de Seb proiectul „Infamous”. Astfel, duo-ul a mixat la majoritatea festivalelor şi cluburilor atât în România, cât în străinătate alături de artişti precum Bassment Jaxx, The Prodigy, Modeselektor, Krafty Kuts, Elite Force, Tayo, Fine Cut Bodies, Skream, Benga, Caspa, Drop The Lime, Trentemoller. În ultimii ani, The Infamous a promovat un sound 4/4 trecând de la house-ul clasic la cel techno, apoi la electro, techno pur, uk funky şi înapoi.

TRG s-a implicat şi în activitatea jurnalistică publicând articole în reviste de specialitate precum ATM şi Rinse Mag şi colaborând constant la dogsonacid.com

Evoluţia activităţii sale de DJ i-a oferit şansa de a fi invitat la tot mai multe festivaluri de muzică electronică urbană precum TMBase, Summer Break, 48H, şi la alte evenimente de anvergură din România. A avut ocazia de împărţi scena cu artişti de renume precum Black Sun Empire, State of Mind, Pendulum, Fanu, Dieselboy, Jay Rome şi lista poate continua. Desigur că prestigiul său a ajuns şi peste hotare şi astfel în anul 2007 a luat parte la renumita Red Bull Music Academy şi la HMSU Open Air Summer Fest.

O mare influenţă asupra muzicii sale a început să aibă încă din anul 2005 sound-ul inconfundabil al dubstep-ului. Acest gen şi-a făcut simţită prezenţa din ce în ce mai mult atât în seturile sale, cât şi activitatea sa de producător. La sfârşitul lui 2006, TRG avea releas-uri anunţate la importante label-uri de drum'n'bass precum Citrus şi Strictly Digital, însă punctul fulminant l-a reprezentat Digital Distortions, primul release de dubstep la label-ul lui John Bushby. Lansând o serie de producţii ce acopereau o gamă largă şi variată, Cosmin a reuşit să se înscrie pe lista unor label-uri de renume în materie de dubstep, dar şi în seturile unor artişti precum  Mary- Anne Hobbs, Distance, Martzn, Bennz III, Pinch, BunZero şi însuşi John Bushby.

Rezultatele muncii sale în zona de dubstep nu au ezitat să apară şi astfel în anul 2007 a reuşit performanţa de a fi nominalizat la această categorie pentru premiile Dubstepforum. Apreciat între newcomeri, TRG avea deja la activ release-uri pentru label-uri precum Hessle Audio, Subway, Audio Freaks sau Aeclectrick, dar şi release-uri viitoare la Heavy Pressure şi Pause Records, plus un EP pentru Subway.

Experienţa, dar şi calitatea seturilor sale de dubstep l-au transportat până pe SubFM Radio şi i-au asigurat un loc în cadrul unui important eveniment ce avea loc în Rotterdam la finele anului 2007 şi anume Waterfront: Subway vs. Boka. Astfel, el a avut ocazia de a împărţi scena cu artişti precum Distance, Emalkay sau Afterdark.

Un fan atât al dark garage-ului timpuriu, cât şi al muzicii electronice futuristice, TRG şi-a reinventat constant stilul, iar în prezent merge pe un eclectic sound 4/4 similar cu cel al unor producători precum Sinden, MJ Cole, Zed Bias, Freq Nasty, Rob Da Bank, Tayo, Coldcut, Laurent Garnier, Mary Anne Hobbs or Modeselektor.

Graţie abilităţii de a îmbina cu succes drum'n'bass-ului cu dubstep-ul, dar şi cu beat-ul 4/4 şi ritmul techno, TRG a câştigat aprecierea publicului de profil şi nu numai. Activitatea sa ca DJ, dar şi ca producător este recunoscută prin poziţia onorabilă în topul celor mai buni artişti din ţară.

Trimite pe: Yahoo
Festivalul Ambasadelor 2018 @ ARCUB și Parcul Titan | 3-9 septembrie Bucharest Craft Beer Festival 2018 Balkanik Festival 8 Old Grave Fest VII DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER