• Romania
  • English

Artist: Dj Roger Sanchez

Dj Roger Sanchez

Nume real:

Data nașterii: 0000-00-00

La ora actuală Roger Sanchez se poate mândri cu multe realizări. Un label, Stealth Records, o cariera de DJ plină de gig-uri, aproape în fiecare weekend, un producător de succes cu zeci de piese cunoscute de orice om care a auzit vreodată de muzica dance, pentru care a şi primit o groază de premii. Pe lângă toate acestea, un show radio şi un podcast.

Roger Sanchez a început să mixeze încă de la 13 ani, dar a trebuit să aştepte ani buni până când valoarea sa a fost recunoscută pe plan mondial. Născut în Queens, New York City, fiu al unor imigranţi dominicani, Sanchez şi-a început cariera în spatele platanelor în timp ce studia arhitectura la şcoala de Artă şi Design din Manhattan.

 

Îndrăgostit de graffiti şi dans, a urcat pe sticla ca dansator în filmele anilor '80, „Breakdance” şi „Krush Groove”. La 13 ani îşi înregistra mixurile pe casete şi le vindea în cartier. Nu considera muzica un mod de a trăi şi nu îşi imagina că ar putea câştiga bani adevăraţo din această pasiune. În urma unei discuţii cu tatăl său însă, a renunţat la arhitectură pentru a se dedica muzicii. „Pentru o perioada de timp am încercat să le împac pe amândouă, dar ce pot spune? Muzica a fost cea care m-a atins mai adânc”, a declarat Roger într-un interviu. În 1987 a renunţat la tot în favoarea muzicii. Şi-a fondat propriul club, Ego Trip care în scurt timp a devenit foarte căutat, şi de atunci nu s-a mai uitat înapoi.

 

În 1990, scoate pe piaţă primul său single de succes, cu numele Luv Dancin', realizat sub numele de Underground Solution. Single-ul a fost produs de label-ul din New York, Strictly Rhythm Records, unul din pionierii genului.

 

La final de anii '90 Sanchez îşi stabileşte reşedinţa de vară în Ibiza şi ajunge unul din DJ-ii care participau la cele mai tari petreceri care se puteau întâmpla pe insulă. „Another Chance” este primul contact major al lui Roger Sanchez cu ascultătorii muzicii de dans. Se întâmpla în 2001, single-ul era primul extras de pe discul „First Contact” şi conţine un sample dintr-un mai vechi hit al trupei Toto, „I Won't Hold You Back”.

 

Primele remixuri ale DJ-ului au fost făcute pentru hiturile unor artişti cu vechi state în show-bizz, regretatul Michael Jackson şi Babyface, remixuri ce se auzeau la fel de des în cluburi precum piesele originale la posturile de radio. Cu unul din remixuri a câştigat chiar premiul Grammy. Trofeul pentru categoria „Best Remixed Recording” ajungea în mâinile sale în 2004 când Roger Sanchez prelucrase în stilul său hitul „Hella Good” a celor de la No Doubt.

 

A Tribe Called Es, Egotrip, The Foundation, Fuzion, Nu-Solution, S-Man, Transatlantic Soul, Tribal Infusion, Underground Solution... sunt doar câteva din numele sub care a mai lucrat Roger Sanchez.

 

„Lost” este single-ul cu care Roger Sanchez a ajuns din nou să fie difuzat în disperare de radiouri, chiar şi la cele care păstrează o oarecare distanţă de muzicile cu un mare conţinut de beaturi pe secundă. În acelaşi timp cu creşterea succesului repurtat în cluburi şi la radiouri, Roger Sanchez şi-a făcut un nume şi în lumea filmului. A apărut până acum în cinci pelicule de lung metraj, ba chiar are propriul său proiect cinematografic, un film independent.

 

Pasiunea cu care Roger Sanchez „munceşte” la pupitru a fost recunoscută şi de publicul român, artistul alăturandu-se marilor nume care au ajuns în Romania şi care au încântat prin tehnica şi atmosfera creată. In seturile sale merge de la vocal house până la dark tribal.

 

Sanchez semneaza şi coloana sonora a filmului "Blade". A avut două label-uri, "Narcotic" şi "Narcosis", care promovau tinere talente şi productiile unor DJ cunoscuţi ca Deep Dish şi Ashley Beedle dar, la ora actuală, toata munca sa este centrată în baza celebrului său label de muzică house Stealth Records. A colaborat cu artişti ca Kathly Sledge, Junior Vasquez şi Sneak, iar cu ultimii doi a format grupul dance S-Men.

 

În vara lui 2009, Roger Sanchez lansează volumul 8 al compilaţiei Release Yourself, un material foarte apreciat de specialişti, dar şi de fanii artistului. Momentan, ocupă locul 57 în topul celor mai buni DJ-i din lume, conform DJ Mag Awards 2008.

Trimite pe: Yahoo
Bucharest Craft Beer Festival 2018 Balkanik Festival 8 Full Moon Live Festival 2018 AWAKE Festival 2018 DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER