• Romania
  • English

Artist: DJ Rino Cerrone

DJ Rino Cerrone

Nume real:

Data nașterii: 0000-00-00

Rino Cerrone s-a născut în 1972, în Napoli, Italia. Încă de mic, lua parte la competiții nationale de motociclete, obținând chiar rezultate bune. Cu timpul, însă, pasiunea pentru muzică a primat. În adolescență participă la concerte de punk și rock din Italia și a început să cunoască lumea petrecerilor private și a party-urilor ilegale. Este fascinat, în aceeași perioadă, de muzica celor de la The Orb sau Future Sound of London, și își îndreaptă atenția către muzica electronică.

Îi urmărește cu sufletul la gură pe artiști ca Paul Daley, Darren Emerson sau Dave Clarke, la începutul anilor 90, când aceștia erau invitați în Napoli. Freceventează petrecerile after-hours din clubul Space Race și la scurt timp devine rezident. Curios în ce privește producția pieselor, își cumpără, în 1995, un Juno 106, de la second hand, ce avea să fie prima piesă a studio-ului personal. Debutează în 1997, alături de grupul Q-Men, release-ul fiind lansat la label-ul lui Marco Carola, Design Music. În 1999 își lansează propriul label, intitulat Rilis Records. Primele materiale lansate aici transformă label-ul în una din cele mai importante case de discuri techno din lume.

 

În 2001 lansează EP-uri excelente ca Back to Basics, Convert Filter, Reset EP sau Symmetric la label-uri ca Genetic, Terminal M, SAW Recordings sau Zenit. Între 2002 și 2004 piesele vor fi publicate la Orion, Analytic Trail sau Kombination și apar o multitudine de remixuri semnate Rino Cerrone.

 

Rino se poate lăuda și cu câteva apariții pe câteva compilații foarte tari. Printre acestea se numără "DE 9 Closer the Edit", compilație lansată la M_Nus, "Relentless Beats", volumele 1 și 2, "Combined Forces" sau pe compilația realizată de Cristian Varela și Tony Verdo, intitulată "Salon de Mezclas". Între 1999 și 2003, Rilis Records produce 10 release-uri foarte apreciate, ce fac din label un adevărat simbol, cu vânzări impresionante.

 

În 2004 se naște proiectul Special Edition, o colecție a celor mai bune piese minimal-tech, tot la Rilis. În plus, apare, în 2005, proiectul Rilis RMX, locul în care artiști internaționali remixează cele mai bune piese din primii 7 ani ai label-ului. Rino nu a uitat niciodată de unde a plecat, și înființează, tot în 2005, Loose Records, label ce promovează tinerii producători.

 

Începând din 2000, Rino Cerrone este prezent la toate festivalele importante, și are gig-uri în cele mai importante cluburi din Europa. A pus muzică la I love techno, Innercity sau Awakenings, stilul său, catalog drept dark-funky, fiind unanim apreciat, indiferent de locație.

Trimite pe: Yahoo
Începe luna septembrie cu o plimbare La pas pe Calea Victoriei! Maraton cultural de Zilele Bucureștiului,  în Piața Constituției din Capitală! Festivalul Ambasadelor 2018 @ ARCUB și Parcul Titan | 3-9 septembrie Balkanik Festival 8 DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER