• Romania
  • English

Artist: DJ Maresh

DJ Maresh

Nume real:

Data nașterii: 0000-00-00

A început să mixeze în Brasov, oraşul în care s-a şi născut. Pe atunci avea 18 ani şi după un an de activitate în radioul scolii, unde punea un pic din tot ce nu se punea la radiourile adevarate din acea vreme, ca Prodigy, Tall Paul, Mr Oizo sau Kai Tracid., a început foarte serios să se gândescă la DJ-ing.

Câteva luni mai tarziu a început prima rezidenţă în club Avantgard (Braşov). La început punea progressive house, funky şi un pic de breaks, în mare, principalele genuri de muzică electronică underground din acea vreme. După un an de rezidenţă a venit al doilea club, Titos (Braşov) unde totul a luat amploare. Altă tehnologie, sunet nou, evenimente mai mari şi cel mai important: multă lume!

 

Cu aproape 2 ani de experienţă s-a mutat în Cluj pentru facultate. Aici au urmat mai multe rezidenţe scurte şi câteva evenimente. Adevăratul start al carierei sale de DJ a început în 2004 o dată cu gig-urile din ţară.

 

Primul gig în afara celor 2 oraşe a fost în Bacau în club Zebra în 25 decembrie 2004. După asta, alte giguri au urmat prin cluburi ca Studio Martin (Bucureşti), Gossip (Bucureşti), WTP (Bucureşti), Medieval (Craiova), Athos (Baia Mare), XS (Iaşi), Privilege (Braşov), Imperium (Iaşi), Chill Out (Sibiu), Oscar (Cluj), 7seven (Cluj) etc.

 

A fost invitat de asemenea în 2005 la Transilvanian Summit (Cluj) iar în luna iulie a aceluiaşi an a avut o petrecere în Germania în club Canape (Stuttgart - Trossingen). În august a participat la un concurs de DJ organizat de The Mission la Ulima Plaia (Mamaia) pe care l-a câştigat.

 

O foarte importantă parte a premiului a fost posibiliatate de a mixa în deschidere la „5 ani de The Mission” cu Timo Maas. Genurile pe care le poţi găsi acuma în mixurile lui Maresh sunt minimal house / tech-house / techno.

 

Ca DJ, Maresh a fost întotdeauna atras de aspectul tehnic, de tehnologia care l-ar fi putut ajuta să manipuleze sunetul. A încercat toate posibilităţile de a mixa, căutând un setup care să fie potrivit pentru ce dorea să facă. Mai târziu, odată cu explozia tehnologiei în domeniu, este tot mai interesat de loop-uri, efecte, de a combina mai multe piese deodată, şi de a extrage numai anumite părti importante din ele, încercând să formeze un stil propriu de a mixa. Acest gen de muzică, techno-ul în general, este o muzică repetitivă, câteodată groovy câteodată rece.

 

 Împreuna cu alţi împătimiţi ai acestor genuri, a pornit în 2005 un brand de evenimente în Cluj, STEREOevents (www.stereoevents.ro), care are ca principal scop promovarea muzicii elctronice cât şi a DJ-ilor tineri foarte buni pe cale de afirmare.

 

Ca şi producător, primul EP a fost lansat la labelul spaniol Subconce, pe 12 inch (vinyl), un remix la o piesă a lui Mihai Popoviciu, Motor Like. Alt EP a urmat la Subconce Digital, Slowmotion. Piese apar pe compilaţia label-ului Harry Klein Networks.

Cel mai important “premiu”, vine în 2005, când se clasează pe 7 în topul „DJ-ul cu cea mai mare ascensiune”, la premiile Nights.ro.

Trimite pe: Yahoo
Începe luna septembrie cu o plimbare La pas pe Calea Victoriei! Maraton cultural de Zilele Bucureștiului,  în Piața Constituției din Capitală! Festivalul Ambasadelor 2018 @ ARCUB și Parcul Titan | 3-9 septembrie Balkanik Festival 8 DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER