• Romania
  • English

Artist: DJ Jody Wisternoff

DJ Jody Wisternoff

Nume real:

Data nașterii: 0000-00-00

Jody Wisternoff si-a castigat notorietatea ca fiind jumatatea duo-ului britanic de progressive house - Way Out West - si in calitate de producator de muzica dance, pana la electro house, ce a marcat hardcore-ul de la inceputul anilor '90.

Way Out West s-a format in 1993, cand mintile sclipitoare ale celor producatori, Jody Wisternoff si Nick Warren, au facut front comun, parteneriat ce a dat nastere de-a lungul anilor unui sir de release-uri si set-uri live uimitoare.

 

Jody a dat prima lovitura la finele anului 1980, pe cand forma, alaturi de fratele sau Sam, proiectul muzical Tru Funk Posse. Cei doi frati au fost privilegiati de producatorii Smith & Mighty punandu-le la dispozitie propriul studio de inregistrari. Productiile lor au fost listate de catre DJ Tim Westwood, iar cei doi frati au aparut in revista The Face.

 

La inceputul anilor '90, Jody deja mixa in cluburi precum Universe si Fantasia si producea melodii in colaborare cu DJ Die sub aliasul Sub Love si impreuna cu Sue Brice aka Coco Star, vocalistul piesei Fragma - Toca's Miracle.

 

Intr-un tarziu, Jody l-a cunoscut pe cel care avea sa-i fie partener de studio - Nick Warren, intr-un magazin de discuri din Bristol, moment care a fost martorul nasterii celebrului act Way Out West de progressiv house. Fuzionand sunetele dub specifice acelei perioade in Bristol cu beat-uri de club, cei doi au ajuns pe culmile succesului undeva pe la mijlocul anilor '90 cu piese precum "The Gift" sau "Ajare". In aceeasi perioada, Jody a fost DJ rezident al seriei "Temptation" - celebrele petreceri de techno desfasurate in fiecare vineri intr-un club local numit Lakota.

 

Jody a lansat in 1997 primul sau album, intitulat "The Silver Planet Collection Volume 1", urmat de "Way Out There - A Progressive DJ Mix" in 2001. In luna septembrie a acestui an, Jody a dat inca o data lovitura lansand oficial sub tutela prestigiosului label Anjunadeep EP-ul Vintage, dupa ce a avut o pauza indelungata de release-uri. Cu toate acestea, el a incercat sa isi tina fanii la curent cu activitatea sa din studio. La finele anului 2010 si in prima jumatate din 2011, Jody publica un numar de piese "white label" pe Youtube, printre ele numarandu-se piesele intitulate "Won't Let You Down" sau "Shivver", dar fara nici un alt detaliu privind lansarea lor oficiala pe piata. De asemenea, Jody a continuat sa publice cel putin unul sau doua mixuri pe luna si pe Soundcloud, unele dintre ele facand parte din seria show-ului sau "Intensified" difuzat de Frisky Radio.

Trimite pe: Yahoo
Full Moon Live Festival 2018 AWAKE Festival 2018 Concert Joe Satriani la Bucuresti Rockstadt Extreme Fest 2018 | 2-5 aug

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER