>
  • Romania
  • English

Artist: DJ Gojira

DJ Gojira

Nume real: George Dorin Andreescu

Data nașterii: 0000-00-00

Gojira, pe numele lui adevărat George Dorin Andreescu, s-a mutat la Bucureşti, imediat după terminarea liceului, pentru a urma cursurile Facultăţii de Medicină. S-a apucat de muzică de la 16 ani dar, după un timp, i-a cunoscut şi pe cei din trupa UNU’ şi a început să ia din ce în ce mai serios muzica electronică.

După ce iniţial a susţinut o serie de concerte singur, printre care cele din Viena de la GameboyMusic Club şi în Centrul Cultural Român din Londra, şi a început colaborarea cu prietenul său Kosak, Gojira s-a îndreptat spre cariera de DJ.

 

Fiind un om cu o vastă cultură muzicală, Gojira a făcut parte din echipa emisiunii „Selectro” (la Activ FM), una dintre primele emisiuni care promova, în adevăratul sens al cuvântului, muzica electronica în FM-ul românesc.

 

În materie de producţie Gojira & Kosak apar deja pe mai multe compilaţii autohtone şi din străinatate şi pregătesc în prezent primul lor material discografic şi primul videoclip. De asemenea tot acum, se înmulţesc şi colaborarile, ca producători, cu artişti autohtoni cum ar fi Timpuri Noi, Omul cu Sobolani, Da Hood Justice, Dagga sau Sistem.

 

Ca DJ, Gojira a reuşit să capteze atenţia prin diversitate, îmbinând mai multe stiluri, de la breakbeat până la techno şi electro, şi variind chiar spre hip-hop şi rock. Astfel, a mixat alături de nume ca Rafik, Adam Freeland, DJ Quest sau Black Sun Empire.

 

Împreună cu Kosak a mixat la „Vienna Days in Bucharest” în 2004 şi în deschiderea concertului Faithless de la Arenele Romane (2005).  În vara anului 2007 a participat, alături de bunul său prieten Marika şi de DJ Food, Scratch Perverts, U.N.K.L.E. şi Coldcut la succesul festivalului DeltaMusicFest, organizat în Delta Dunării. În acelasi an, Gojira a ocupat locul 4 la categoria „Cea mai mare ascensiune”, la premiile Nights.ro

 

Întotdeauna pus pe distracţie, Gojira este fără îndoială unul dintre oamenii cu greutate ai scenei din România, atât la propriu, cât mai ales la figurat!

Trimite pe: Yahoo
Începe luna septembrie cu o plimbare La pas pe Calea Victoriei! Maraton cultural de Zilele Bucureștiului,  în Piața Constituției din Capitală! Festivalul Ambasadelor 2018 @ ARCUB și Parcul Titan | 3-9 septembrie Balkanik Festival 8 DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER