• Romania
  • English

Artist: DJ Derrick May

DJ Derrick May

Nume real: Derrick May

Data nașterii: 0000-00-00

Derrick May este unul din părinţii fondatori Detroit techno, un precursor al variaţiunilor şi particularităţilor acid house-ului. Stilul său inconfundabil, estetic, cerebral şi melancolic i-a adus reputaţia şi totodată porecla de „Miles Davis al techno-ului”. El a introdus un element psihologic şi o viziune futuristică în muzica electronică.

Alături de colegii săi de liceu, legendele muzicii electronice, Juan Atkins şi Kevin Saunderson, May a început să exploreze muzica electronică încă din tinereţe, fiind promotorul revoluţiei techno încă de la mijlocul anilor ’80. Produce şi mixează de pe vremea în care nici clubberii pe care astăzi îi putem numi veterani nu ascultau muzica electronică. Toţi marii artişti de astăzi se duceau la petrecerile cu Derrick din anii '90, când a patruns şi în Europa, pentru a-l asculta şi a-i urmări tehnica prin care mixa. Fanii spun că este fenomenal, că are un stil special de a atinge mixerul, „de parca ar fi o parte din el”.

 

A fost inspirat de Depeche Mode şi prietenia cu membrii trupei nu mai este un secret pentru nimeni. Împărtăşeşte păreri despre producţie, drum machines şi samplere cu băieţii de la Depeche încă de la sfârşitul anilor '80. Şi, cu toate acestea, nu îi place să fie numit legendă, chiar dacă toata lumea ştie că este legenda detroit techno. „Nu sunt o legenda, sunt viu, nu mort!”, explica Derrick May într-un interviu. Cu un enorm simţ al umorului şi foarte modest, Derrick, ca om este deliciul tuturor jurnaliştilor care l-au intervievat, al colegilor de breasla şi al fanilor care nu pierd nici un gig de-al lui.

 

Spune despre "Strings of Life", poate cea mai cunoscută piesa a lui, devenită între timp o clasică a genului, că o adora, dar nu se aştepta să aibă atâta succes. „Nu am facut nimic special! Am cântat pe o clapă, am înregistrat totul pe o caseta şi uite unde s-a ajuns: s-a vândut în peste 100.000 de copii. Nici astăzi nu înţeleg asta”.

 

Prin intermediul label-ului său binecunoscut, Transmat Records, May îşi continuă incursiunea în profunzimile techno-ului: a treia parte din Belleville Three. Artistul reinvie piese clasice de detroit techno într-o manieră complet originală: un beat greu, complex, cu o caldură plină de ritm şi soul.

 

Derrick îşi petrecere timpul în turnee ca şi DJ, continuând tradiţia petrecerilor Deep Space ce făceau furori cu ceva ani în urmă, iar în restul timpului lansează artişti tineri prin label-ul său, artişti ce aduc un aer proaspat techno-ului deja consacrat a lui Derrick May.

Trimite pe: Yahoo
Full Moon Live Festival 2018 AWAKE Festival 2018 Concert Joe Satriani la Bucuresti Rockstadt Extreme Fest 2018 | 2-5 aug

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER