>
  • Romania
  • English

Artist: DJ Danny Tenaglia

DJ Danny Tenaglia

Nume real:

Data nașterii: 0000-00-00

Danny Tenaglia s-a născut în 1962 şi este foarte cunoscut datorita seturilor sale live şi rezidenţelor din cluburile de top new-yorkeze din perioada anilor '90: Twilo (fostul Sound Factory), acum închis de autorităţi şi Tunnel. Tenaglia a fost fascinat de tehnica mixajului încă de la vârsta de 12 ani, când un prieten l-a introdus în lumea casetelor mixate de DJ. Crescut în Brooklyn, a ascultat încă de mic muzică Motown şi a învăţat să cânte la chitară şi la saxofon.

La sfârşitul anilor '70 Tenaglia putea fi găsit adesea urmărind seturile live ale unuia din cei mai buni DJ din lume la acea vreme, adica Larry Levan care susţinea show-uri într-unul din cele mai tari cluburi: Paradise Garage. Tenaglia şi-a petrecut mult timp observând tehnica lui Levan, şi şi-a început cariera de DJ la scurt timp după aceea.

 

În 1985 se mută la Miami, dar revine la New York în 1990, exact la timp pentru renaşterea noului house, sub conducerea unor producatori ca Masters At Work şi Frankie Knuckles şi sub obladuirea caselor de discuri Strictly Rhythm şi Nervous Records.

 

La mijlocul anilor '80, Tenaglia îşi începe şi cariera de producător (un single de pe proiectul sau Deepstate a fost semnat la Atlantic Records şi a lucrat cu Ralph Falcon de la Murk) şi a avut un adevărat succes în 1993 cu remixul piesei lui Daou: Surrender Yourself, un epic house care a lovit ca un uragan toate cluburile Manhattan-ului la mijlocul anilor '90.Cu o carieră lansată în New York, ca şi DJ la sfârşitul anilor ’70, Tenaglia se mută totuşi în Miami, pe la jumătatea anilor ’80, unde şi-a şi început cariera ca remixer ( printre alţii a colaborat şi cu Murk’s Ralph Falcon). Motivul: New York-ul era invadat de zeci de “no name DJ’s”. Această periodă în Miami i-a fost de folos DJ-ului New Yorkez, el revenind în New York la începutul anilor ’90 cu un întreg bagaj de cunoştinţe în arta producţiei muzicale. A nimerit în The big apple exact când lucrurile începeau să-şi revină în ceea ce privea curentul house, dance music, condus în special de către Frankie Knukles.

 

În ’94 Tenaglia semna cu Tribal Records America, şi în acelaşi an apărea club hit-ul Bottom Heavy. Succesul lui Danny a dus la colaborări cu vedete mondiale precum: Madonna, Michael Jackson, Pet Shop Boys, Grace Jones, Jamiroquai, New Order sau Lisa Stansfield. Împreună cu prietenul său Junior Vasquez, Tenaglia era cel mai popular DJ al oraşului şi reşedinţa sa de la Twilo a devenit cunoscută ca fiind “casa” celei mai emoţionante muzici de dans mixată vreodată.

 

Albumul său de debut din anul 1995 „Hard & Soul” a depăşit aşteptările în ceea ce priveşte vânzările şi Tenaglia a colaborat pentru realizarea mai multor albume Tribal mix, inclusiv două volume ale seriei Mix This Pussy plus Gag Me with a Tune. Al doilea sau album, „Tourism”, a fost lansat în 1998 şi a fost urmat în 1999 de „Global Underground: Athens and Back to Mine”.

 

În 2001, Danny a primit Premiul „Dancestar Lifetime Achievement Award”, urmat în 2002 de un alt premiu la Miami Winter Conference, „Best DJ Award”. În 2002, a realizat un remix pentru Depeche Mode pentru piesa „I Feel Loved”.

 

În 2001 se clasează pe 3 în topul celor mai buni DJ-i din lume, top instituit de prestigioasa DJ Magazine. Ocupă locul 43 în acest top, în 2007, în urcare cu 15 poziţii fată de 2006.

 

Cu toata că a devenit o celebritate îlumea muzicii, Tenaglia nu a renunţat la simplitatea sa. Îşi alege cu grijă petrecerile la care vine şi nu de puţine ori s-a întâmplat să refuze sume exorbitante într-un club de renume, pentru a petrece alături de 50 de prieteni într-un club care nici nu ar fi visat vreodată să-l poată aduce! Momentan se clasează pe locul 47 în topul DJ Mag, al celor mai buni DJ-i din lume.

Trimite pe: Yahoo
Începe luna septembrie cu o plimbare La pas pe Calea Victoriei! Maraton cultural de Zilele Bucureștiului,  în Piața Constituției din Capitală! Festivalul Ambasadelor 2018 @ ARCUB și Parcul Titan | 3-9 septembrie Balkanik Festival 8 DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER