• Romania
  • English

Artist: DJ ATB

DJ ATB

Nume real: Andre Tanneberger

Data nașterii: 0000-00-00

Puţini artişti internaţionali reuşesc să îşi creeze propriul lor stil de muzică şi să facă în aşa fel încât fiecare piesa să sune diferit.Sigur cunoaşteţi senzaţia de a asculta o piesa la radio pentru prima data şi să o asociaţi imediat cu un artist. Totuşi Andre Tanneberger reuşeşte să dea fiecărei piese ceva diferit rămânând fidel stilului ATB.

 

    Născut în 1973 în Freiberg, în RDG, a plecat împreună cu parinţii săi în RFG în 1984. La sfârşitul anilor 80 frecventa Tarm Center, unde a activat ca rezident, pentru a asculta seturile lui Thomas Kukula. În 1992 ia decizia de a face muzică singur. Echipat cu un computer Amiga şi un mic sintetizator, îşi produce primele piese în propriul dormitor. Printr-un prieten îl cunoaşte pe Thomas Kukula a.k.a. General Base, iar acesta, impresionat de primele sale experimente, îi pune la dispoziţie studioul său pentru a-şi finaliza proiectele. În acest studio, pe lângă multe alte echipamente, Andre remarcă un sintetizator Sequential Pro One, de unde şi numele primului său proiect - Sequential One.

    „Dance”, primul său single cu Sequential One, a fost lansat în februarie 1993 şi a fost urmat de alte lansări techno-oriented. Pas cu pas, Andre şi-a pus la punct propriul său studio. Totuşi, Andre s-a remarcat doar odată cu lansarea de către Kontor Records a single-ului „9 PM (Till I Come)”. Cu această explozie de beat-uri dance pline de viaţă, precum şi chitara unică, caracteristică pentru ATB, melodia a devenit un hit de top în întreaga lume. În 1999 ATB devine primul producător german care atinge prima poziţie în topul de vânzări britanic cu single-ul „9 PM (Till I Come)” şi primeşte discul de platină pentru vânzări ce depăşesc 600.000 single-uri.

    Andre a intrat în toate chart-urile internaţionale şi cu următoarele sale single-uri „Don't stop” şi „Killer”, aceasta serie de succese făcându-l să înregistreze primul sau album „Movin' Melodies”. A avut un mare succes nu numai ca producător, ci şi ca remixer, hituri ale unor artişti ca Moby, William Orbit şi A-HA ajungând să fie perfecte pentru dance. Pentru cel de-al doilea album al sau, „Two Worlds”, ATB a avut o idee deosebită: a vrut ca acesta să fie atât un album dance, cât şi unul chill-out. În concluzie, ce poate fi mai evident decât un dublu album! Primul disc pătrunde în lumea dance, în timp ce CD-ul cu numărul 2 conţine sunete neobişnuite, relaxante a la „Cafe Del Mar”.

    Pentru „Two Worlds”, Andre a fost asistat de crema muzicii pop: Heather Nova, cu vocea sa de neconfundat, Michael Creţu a.k.a. Enigma şi York, cu care a colaborat pentru cel de-al doilea single „The Fields of Love”.

    În februarie 2002, ATB este nominalizat la Premiile Echo la categoria „Cel mai bun single” cu piesa „Hold You”. „Addicted to Music” este titlul celui de-al patrulea album semnat Andre Tannerberger, alias ATB, şi conţine 13 piese. Titlul exprimă perfect starea unui muzician versatil, producător, DJ şi remixer atunci când se închide în studioul său pentru a lucra piese noi. Rezultatul, „Addicted to music”, este format din melodii dance cu personalitate şi din melodii de club şi de ambianţă - exact ceea ce toată lumea aşteapta de la un nou album ATB. Pentru acest album, Andre a lucrat încă o dată cu vocea Robertei Carter Harrison, vocalista unei trupe rock. 

    Melodia „In Love With The DJ” umple uşor ringul oricărei discoteci, în timp ce „Everything is Wrong” este linistitoare, ca o balada rock. „Long Way Home” a devenit clar un adevarat imn, fiind plină de energie, iar „We Belong” este o piesa relaxantă pentru duminicile de după o super petrecere, având calităţile unei superbe melodii ambientale.

    A urmat albumul „No Silence”, un album conceptual pe care-l poţi asculta de la un capat la altul fără să te opreşti, e o adevarată experienţă muzicală. Hitul incontestabil al albumului este fară îndoială piesa „Marrakech” . În vara lui 2005 se lansează primul album « Best of... » semnat ATB ce adună toate hiturile artistului. Titlul albumului este „7 Years” şi marchează cei 7 ani de succese ale brand-ului ATB. Albumul conţine şi piese noi printre care hiturile „Believe in Me” şi „Humanity” alături de clasicele „Hold U”, „9 PM (Till I come)” sau „Let U Go” într-o variantă refăcută.

    La mai bine de zece ani de la lansarea primului sau hit, „Dance”, împreuna cu Sequential One, Andre Tannerberger este unul dintre cei mai respectaţi muzicieni dance şi producatori ai genului. ATB lansează în 2007 albumul „Trilogy”, ce conţine adevarate hituri trance : „Justify”, „Renegade” sau „Feel Alive”. 

    Pentru munca extraordinară şi talentul de care a dat dovadă, ATB a fost în fiecare an votat de fani pentru titlul de cel mai bun DJ din lume, clasament realizat de revista DJ Mag. În 2006, ATB s-a clasat pe locul 13 dar, un an mai tarziu, în toamna lui 2007, coboară până pe locul 26, pentru ca în 2008 să mai urce o poziţie, până pe 25. Fără îndoială 2008 este anul cu cele mai multe prezenţe ATB în România. După ce ne-a onorat cu prezenţa şi la începutul lunii martie, la o superpetrecere în Kristal, ATB este invitatul special al aceluiaşi club, de data aceasta pe litoral, pe 1 august.

Trimite pe: Yahoo
Festivalul Ambasadelor 2018 @ ARCUB și Parcul Titan | 3-9 septembrie Bucharest Craft Beer Festival 2018 Balkanik Festival 8 Old Grave Fest VII DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER