• Romania
  • English

Andreea Balan - Biografie

Andreea Balan

Nume real: Andreea Balan

Data nașterii: 23 Iunie 1984

Andreea Balan s-a nascut la data de 23 iunie 1984 la Ploiesti, Romania. Este o tanara, frumoasa si talentata cantareata din Romania. 

 

Biografie si Cariera :

 

A iubit inca de la o varsta frageda muzica si astfel la 11 ani a participat la emisiunea pentru copii “Ba da, Ba nu”. In 1996 - Andreea Balan lanseaza primul album solo, "Ametiti de fum" care este produs de tatal sau, tot acesta fiind si compozitorul pieselor.In 1998 este selectionata si participa cu punctaj maxim la la “Gala Nationala Eurovision 1998”,cu piesa “Un univers mai linistit” compusa de tatal ei. Tot in acelasi an Andreea obtine trofeul "Mica Printesa" la festivalul international "Micul Print". In 1999 lanseaza impreuna cu  

 Andreea Antonescu albumul „La intalnire”, cele doua formand trupa ANDRE. In nici patru luni de la lansare, albumul se vanduse in peste 50.000 de exemplare. 

 

Al doilea album „Noapte de vis”este scos pe piata in 1999, iar in primavara anului 2000 este lansat cel de-al treilea album al trupei„Prima iubire”. 

 

Urmeaza si un al patrulea tot in acelasi an numit „Am sa-mi fac de cap”. Primesc in 2001 trofeul "Otto Bravo" pentru cea mai buna trupa adolescentina. 

 

In 2002 sunt premiate cu 4 discuri de platina si unul de aur, pentru 1.500.000 de exemplare vandute si primesc titlul "PRINTESELE MUZICII DANCE DIN ROMANIA". 

 

Dupa despartirea de traupa ANDRE, vedeta a lansat patru albume solo de-a lungul timpului. Obtine locul 1 la festivalul de la Mamaia, la sectiunea slagare, cu melodia "Nopti de vara" in 2003. In prezent (2007) artista este impreuna cu cantaretul Keo.

 

Pe scurt despre Andreea Balan :

 

- In 2005,la premiile MTV primeste premiul pentru cel mai bun site.

- Este aleasa de catre revista Apropo tv cea mai buna artista in urma voturilor de pe internet.

- Pasiuni : informatica, limba engleza, muzica. 

 

Citate :

 

- „Sunt credincioasa, dar cu chestia asta nu trebuie sa te lauzi. Ar trebui sa spun ca nu sunt! In copilarie, bunica ma lua cu ea la biserica din sat, dar de cand cu muzica, n-am mai intrat de mult intr-o biserica.”

 

- „Nu-s uituca, sunt imprastiata. Noroc ca am parintii langa mine..." 

 

- "Tot timpul ascult muzica, de la televizor sau de la casetofon. Daca aud o melodie care-mi place, incep s-o fredonez"

 

Discografie :

 

Albume Solo :- „Te joci cu mine” 2002-

„Libera din nou” 2002

- „Asa sunt eu” 2004

- „Andrea B” 2006.

Trimite pe: Yahoo
Full Moon Live Festival 2018 AWAKE Festival 2018 Concert Joe Satriani la Bucuresti Rockstadt Extreme Fest 2018 | 2-5 aug

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER