• Romania
  • English

Alexandra Stan - Biografie

Alexandra Stan

Nume real: Alexandra Stan

Data nașterii: 10 Iunie 1989

Alexandra Stan, cantareata de muzica dance, s-a nascut pe data de 10 iunie 1989 in Constanta.Alexandra Stan a urmat studiile la Liceul Teoretic `Traian` din orasul in care s-a nascut si este studenta la Facultatea de Management `Andrei Saguna`. A participat la diferite concursuri pe teme muzicale cu o aparitie notabila la c sectiunea interpretare.

 

Alexandra Stan si-a descoperit pasiunea pentru muzica la varsta de trei ani, muza ei fiind mica sirena Ariel, din celebrul desen animat. Intrarea in industria muzicala autohtona a fost posibila datorita baietilor de la MAAN Studio (Marcel Prodan si Andrei Nemirschi).

 

Primul single Alexandra Stan, `Lollipop`, a fost lansat in anul 2009. Piesa este despre o fata careia ii place sa linga acadele, iar videoclipul low cost cu Alexandra lingand acadele imbracata in scolarita obraznica au lasat o impresie destul de proasta despre tanara aspiranta la statulul de artista. `Lollipop` n-a fost tocmai un succes, insa datorita acestei piese, lumea a inceput sa auda mai des numele `Alexandra Stan`.

 

Dupa cateva luni in care nimeni nu mai pomenea de ea, Alexandra Stan a lansat cel de-al doilea single, `Mr Saxobeat`. Se intampla in toamna lui 2010. Melodia a prins intai la publicul din Turcia, unde a ajuns la o luna de la lansare, pe locul 1 la un post de radio. Incet, incet, `Mr Saxobeat` a inceput sa fie si pe placul romanilor.

 

In iarna lui 2010 a aparut si videoclipul `Mr Saxobeat`.Franta, Canada, Israel, Spania, Italia sunt doar cateva dintre tarile in care Mr Saxobeat a ajuns number one.

 

In primavara lui 2011, Alexandra Stan a lansat cel de-al treilea single, `Get Back (ASAP)`.In timp ce cantareata isi promova noul single, `Mr Saxobeat` continua sa faca furori in Europa si in America. In State, `Mr Saxobeat` a stationat cinci saptamani pe locul 1 in Billboard Hot Dance Airplay, un record pentru un artist roman.In iulie 2011,

 

Alexandra Stan a primit Discul de Platina in Italia pentru vanzarile singleului `Mr Saxobeat`. Pentru toamana lui 2011, Alexandra Stan pregateste lansarea albumului de debut, intitulat `Saxobeats`.

Trimite pe: Yahoo
Festivalul Ambasadelor 2018 @ ARCUB și Parcul Titan | 3-9 septembrie Bucharest Craft Beer Festival 2018 Balkanik Festival 8 Old Grave Fest VII DAVID GARRETT   ”EXPLOSIVE LIVE” @  București | 13 si 14 septembrie 2018

Calendar evenimente

Abonează-te la NEWSLETTER